Tanjug
Granični prelaz Batrovci (Foto: Arhiva)

Hrvatska je zbog povećanja broja obolelih od koronavirusa odlučila da uvede nove mere za građane Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Severne Makedonije. Naši građani će morati da budu u samoizolaciji 14 dana po ulasku u ovu zemlju.

Obaveza se ne primjenjuje na one koji tranzitiraju kroz navedene zemlje, prenosi Večernji list.

U Hrvatskoj je danas nekoliko županija objavilo da imaju nove slučajeve zaraze koronavirusom. Za razliku od juče kada je bilo 30 novoobolelih, danas je prema podacima lokalnih štabova taj broj manji. Najviše novih slučajeva dolazi iz Zagreba. Žarište je Đakovo gde je zaraženo 13 časnih sestara iz samostana. Šef Nacionalnog štaba za civilnu zaštitu Davor Božinović najavio je kako će se danas doneti odluka o promeni režima na granicama sa susednim zemljama.

U poslednja 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 22 novoobolelih. 18 osoba je na bolničkom liječenju, a na respiratoru nema nikoga. Davor Božinović je rekao da prate situaciju kako bi doneli najbolje preporuke.

2 COMMENTS

  1. Sta se cudike sto Hrvatska uvodi mjere ko i Crna Gora.Vasa vlast vas laze o broju zarazenih,svaki dan po 95 a stalno stanje je trostruko vise zarazenih i umrlih

  2. Имам старе и болесне родитеље. Живе на селу. Био сам са њима веома често за време ове Лаждемије и пландемије. Ни једног тренутка нисам држао дистанцу, ни једног тренутка ставио маску нисам. Овде је јасно да од овог грипа умиру већ мртви људи. Грип се шири како из неког кол центра неко позове и нареди број новозаражених.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here