Hrvatima krivi mediji?!

0

Izveštavanje "Herald sana" nazvala je razočaravajućim i "očekivanim godišnjim histeričnim izveštavanjem, kojim su negativno obojili celu hrvatsku zajednicu", te je postavila pitanje o ulozi medija.

 

Ona je rekla da "nijedna druga etnička zajednica u istoriji Australije nije bila ovako neprekidno na meti negativnih napada".

– Mediji ne govore o njihovoj zloupotrebi prava i odgovornosti. Takođe ću reći da treba da ih je sramota, jer su prvu stvar koju plasiraju u izveštajima Hrvatska i Hrvati – rekla je Parićeva za radio program 3AW.

Brambi: Sramota

Premijer Viktorije Džon Brambi osudio je ponašanje huligana:
– Mislim da je ono sramota za Australiju, takođe mislim da je sramotno i za hrvatsku zajednicu. Svojim ponašanjem nisu sebi uradili ništa dobro, niti su nešto doprineli Australijen openu.

Upitana od voditelja kontakt emisije da li može da negira da su problematični navijači bili Hrvati, Parićeva je rekla:
– Nemam pojima. Nisam gledala slike "Herald sana", neki od njih imali su majice sa šahovnicama, drugi su imali kapuljače na glavama.

Onda je dodala da su kapuljače stavili "jer su tinejdžeri", ali da bi svi morali da budu identifikovani i optuženi kako bi se "razjasnila njihova etnička pripadnost".

Parićeva je, takođe, postavila pitanje zbog čega se na naslovnoj strani "Herald sana" (izdanje od utorka) našla slika na kojoj se, navodno, vide mladići koji salutiraju?
– Nacističko salutiranje? Stvarno bih to dovela u pitanje. Takođe, postoji i salutiranje sa tri prsta. Da li biste i to nazvali nacističkim salutiranjem? Stvarno bih volela da vidim tu sliku u originalu – rekla je predstavnica hrvatske zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here