pixabay.com

Hrvatska odbacuje optužnicu, ona je političke prirode i poruka svima u Srbiji: okrenite se budućnosti, pogledajte se u ogledalo i razmislite o tome što radite, poručio je predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, nakon što je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio optužnicu protiv četvorice hrvatskih oficira koji se terete da su u avgustu 1995. godine raketirali kolonu izbeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca.

Jandroković je dodao da Srbija ima niz problema s kojih želi da skrene pažnju optužnicom.

– Srbija ima puno problema – probleme oko Kosova, hoće li na rusku ili zapadnu stranu i onda koristi ove situacije da bi skretala pažnju sa njih – ocenio je predsednik Sabora.

Poručio je i da će Hrvatska zaštititi pilote. “Smatramo da je optužnica pravno neutemeljena. Povući ćemo sve korake kako bismp zaštitili naše građane.”

Jandroković se osvrnuo i na pregovore oko pristupanja Srbije u EU.

– Hrvatska će koristiti pregovore kako bi Srbiji poslala poruku da takve stvari neće tolerisati. Ako žele prema Evropskoj uniji, moraju se evropski ponašati. Moraju odlučiti žele li prema Rusiji ili Zapadu – rekao je Jandroković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se danas, odgovarajući na pitanja novinara, osvrnuo i na optužnicu za zločin na Petrovačkoj cesti.

– Nisam tužilac za ratne zločine, ali sam ponosan na činjenicu da je neko posle 27 godina imao hrabrosti da traži odgovornost za ubijenu srpsku decu i starce, a posebno za decu – rekao je, ističući da je među desetoro ubijenih na Petrovačkoj cesti, bilo četvoro dece od sedam, devet, jedanaest i trinaest godina.

Dodao je i da “niko nema ništa protiv Hrvata, ali ima protiv zločinaca koji su ubili decu”.

7 COMMENTS

  1. Ko pita Hrvatska o ulasku Srbije U EU, Sami Sebi daju neku vaznost, ko se pitao kad su rumunima i bugarska primljene, dosta lazi o tome da Banana drzavice odlucuju o necemu Ali opste je poznata bolest hrvatskih politicara kao oni vrede nesto

  2. Da je pravde i istine,NDH je genocidna dr\ava koja je pobila 1200 000 Srba,civila u drugom svetskom ratu.napravila genocid nad Srbima u RSK. Srbi pobijeni.proterani.pokatoliceni,To su uradili uz pomoc hitlerove nemake i profasti;kog zapada,Nama ne treba EU,Ito [to Hrvati prete jema;ku o rep.To nas ne treba da tangira,EU sve vise propada i koga vise zanima zaqpadna birikratija.uzas

  3. Kakva neistina od Predsednika Vucica, sto kaze: Citiram -Nisam tuzilac za ratne zlocine- ali jedna stvar se ne moze zaboraviti da si zajedno sa nekadasnim Predsednikom Srbije Slobodanom Milosevicem,Gerneralom Mladicem ucinili Zlocine i Genocid u Bosni i na Kosovu!
    Dosta sa tim lazima, samo se tako i hranite i trujete spostveni narod Srbije. Ne izbegavajte Pravdu je to nije Demokratski, kad tad Istina izlazi na videlo Predsednice Vucicu!

  4. nemoze srbija postati clanica EUjer ima netrpeljive odnose sa hrvatskom
    vlada treba da odgovori kurtiju na njegovi 6 tacaka da je preduboko zaglibio u blato
    svaki srbin treba da se srami srbije kad ovakavpraznoglavi albanac postavlja ultimatumsrbijitreba da se izvrshi deportacija svih albanaca u srbiji kao sto su hrvati isterali srbe iz hrvatske
    nije nato sila za srbiju a nije ni amerika problem je sto su njihovi placenici na vlasti u srbiji
    bog pozivi kraljevica marka i njegova plemenita sarca

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here