EPA/Filip Singer
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u Njujorku na predavanju na Kolumbija univerzitetu napao srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kritikovao Evropsku uniju.

Milanović je uoči današnje sednice Saveta bezbednosti održao predavanje na ovom univerzitetu i za Srbiju rekao da je “prepreka” i da je “najteže” to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić “bio jedan od najistaknutijih ratnih huškača 90-ih”.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija “nema snažnu nameru” da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija “snažno trude i bore”. Dodao je da je Srbija pristupne pregovore započela 2014. godine i da je do sada otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Rekao je da zemje jugoistočne Evrope teže članstvu u EU, ali da ne misli da nisu sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju. Crna Gora je, prema njegovom mišljenu najbliža EU sa 33 otvorena poglavlja, a Severna Makedonija je, dodao je, dobila status kandidatkinje EU 2005, godinu i po dana posle Hrvatske, a Hrvatska je već osam godina članica Unije.

– Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni su kandidati – rekao je Milanović.

On je kritikovao Evropsku uniju koju je nazvao “najkompleksinijim političkim udruženjem u istoriji čovečanstva, koje vode birokrate”.

– Teško je njom upravljati, nedostaje političke legitimnosti jer je većinom vode birokrate – rekao je, između ostalog, hrvatski predsednik.

7 COMMENTS

  1. Vidjela žaba gdje se Konji potkivaju pa i ona digla nogu ….
    Srbija nije u EU a prestigla je hr po svim mogućim parametrima i ekonomiji za 50%…
    Eto vam vasa EU za koju ste guzice dali :-))

  2. Jadni Narod dok spijuni rade sta hoce.Nije Hrvatska Mocna nju Njemacka placa da Bude njena Metla a pojedinci slazu Novac.Bilo kako bilo Niko nece Novac ponijeti da SOBOM.Novi poredak se stvara.Mi Mali ljudi nemozemo nista promjeniti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here