Hrvatsku trese fudbalska groznica uoči utakmice s Brazilom

0

 

Utakmica, koja počinje u 22 časa, organizovano će se pratiti širom Hrvatske, uglavnom na gradskim trgovima i u kafićima. Tako će biti i u Zagrebu gde je gledanje utamice, koju mediji nazivaju istorijskom, organizovano na nekoliko gradskih trgova i lokacija, kao i u brojnim kafićima koji su za tu priliku već nekoliko dana ukrašeni "kockicama" i hrvatskim zastavama.

 

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dozvolio je kafićima i restoranima da tokom Svetskog prvenstva rade do 2 časa posle ponoći. Veliki broj automobila već danima je ukrašen hrvatskim zastavicama, a brojni građani nose dresove "kockastih". Klub navijača hrvatske fudbalske reprezentacije "Uvek verni" organizovao je navijačku zonu na Trgu bana Jelačića, gde je postavljen video-bim. Navijačka zona trajaće mesec dana od podneva do 2 ujutru.

 

Poseban SPORTski i muzički program priprema se i u gradskom parku Bundek gde će navijači sve utakmice moći da prate na video-bimu ili pod velikim šatorom, a večeras je uoči utakmice najavljen koncert Mate Miše Kovača. Zbog velikog broja navijača na pojedinim linijama očekuju se izmene u gradskom saobraćaju, a večeras od 18 časova do 2 ujutru biće obustavljen saobraćaj u centru grada, na Trgu bana Jelačića. Uoči početka Svetskog prvenstva, zagrebačka policija izdala je
upozorenje građanima koji će utakmice pratiti na javnim prostorima da je zabranjeno nošenje oružja ili predmeta pogodnih za nanošenje povreda. Takođe zabranjena su i pirotehnička sredstva, kao i znakovi i transparenti neprimerenog sadržaja, čiji natpisi podstiču mržnju na bilo kojoj osnovi.

 

Policija je one koji neće pratiti utakmice molila za toleranciju i razumevanje "euforije koja će zavladati našim gradom, da bi svi zajedno u primernoj atmosferi vrhunskog SPORTskog događaja podržali našu reprezentaciju". Najavljeno je i da će se večerašnja utakmica između Hrvatske i Brazila, u organizaciji Grada Pule, moći pratiti i u pulskom amfiteatru i to na platnu veličine 10 puta 7,5 metara uz ozvučenje od 2 puta 4.000 vati.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here