Fudbaslki klub Partizan, po uzoru na utakmice najelitnijih takmičenja pod pokroviteljstvom UEFA – Lige Evrope i Lige šampiona, pokreće zvučnu platformu koja simulira prisustvo navijača na stadionu.

Kako je saopšteno, FK Partizan će to uraditi u saradnji sa medijskim partnerom TV Arena Sport.

“Kako zbog pandemije Kovid-19 u našoj zemlji nije moguće prisustvo navijača na stadionima, FK Partizan želi da obogati atmosferu prenosa svojih utakmica i na ovaj način se pridruži evropskim i svetskim standardima. Sama ideja o primeni zvučnih efekata tokom utakmice postoji od početka sezone, a realizovana je kada su se stvorile i tehničke mogućnosti da ovu ideju sprovedemo u delo. Nadamo se da će fudbalska publika, posebno Partizanova, uživati u tome, kao što uživa u igri svojih ljubimaca – izjavio je direktor marketinga FK Partizan Predrag Vujović za klupski sajt.

Zvučna platforma koja simulira prisustvo navijača biće premijerno puštena danas na meču između fudbalera Partizana i Vojovidine na stadionu u Humskoj, koji se igra od 16 sati.

– Aktiviranjem različitih opcija tokom prenosa, gledaoci će imati osećaj da je publika prisutna na stadionu kroz konstantno navijanje, odnosno huk sa tribina, dok će se efekti razlikovati u zavisnosti od dešavanja na utakmici, odnosno da li su u pitanju šansa, postignuti gol i slično. FK Partizan je prvi došao na ovu ideju u domaćem prvenstvu, te će stoga ona biti premijerno puštena na utakmici 25. kola Superlige Srbije, FK Partizan – FK Vojvodina. U planu je implementiranje zvučnih efekata i tokom prenosa utakmica drugih klubova – ističe glavni i odgovorni urednik TV Arena Sport Ivan Radulović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime