HO Svi za Kosmet

“Pomozi socijalno ugrožene kategorije na Kosovu i Metohiji” naziv je humanitarne akcije, povodom koje je humanitarna organizacija Svi za Kosmet iz Beograda pokrenula SMS broj. Ukoliko ukucate reč po vašoj želji i pošaljete na 4030, doniraćete 100 dinara za borbu protiv siromaštva u našoj južnoj pokrajini.

“U trenutnoj situaciji, kada je kretanje ograničeno, a naša organizacija u nemogućnosti da organizuje humanitarne turnire ‘Igraj za Kosmet’ i hodočasnička putovanja, na kojima se inače prikuplja pomoć za naš narod i svetinje na Kosmetu, SMS broj je idealan način da svako ko želi može i da pomogne”, kažu iz ove organizacije, uz poruku “Sa reči na dela”.

Sve informacije o humanitarnim akcijama mogu se pronaći na sajtu organizacije szkizvestaji.info, na Fejsbuk stranici @svizakosmet, kao i na Instagramu @svizakosmet.

O HO Svi za Kosmet

“Naši volonteri već 12. godinu redovno obilaze naš narod i svetinje sa Kosova i Metohije. U preko 100 odlazaka, pomogli smo veliki broj porodica i institucija. Pomoć koju smo lično uručivali išla je u ruke višečlanih porodica ali i pojedinaca, a sastojala se od novčanih sredstava, hrane, higijene, garderobe, obuće, lekova i medicinskog pribora. Više puta smo pojedincima plaćali skupe lekarske preglede, lečenja i operacije. Porodice smo opremali stokom, živinom i ostalim životinjama. Decu smo bezbroj puta obradovali igračkama, kompjuterima, biciklima i kućnim ljubimcima. Odvodili smo ih u posete drugim gradovima i
manastirima širom Srbije. Majke i njihove novorođene bebe pomagali smo bebi opremom, garderobom i hranom. Redovno pomažemo i osobe sa invaliditetom neophodnom opremom. Institucije Republike Srbije smo u nekoliko navrata opremali računarskom opremom. Meštanima zabačenih sela pomažemo održavanjem i registracijom njihovih automobila, koji su im jedini način da imaju kontakt sa civilizacijom i osnovnim potrebama. Opremali smo i školske biblioteke. Gradili smo ili učestvovali u obnovi kuća, imanja, štala,
živinarnika, crkava i manastira… Pomagali smo sportske događaje i sportske klubove. Učestvovali smo u borbi protiv poplava. Organizovali smo i inostrane izložbe i predavanja. Navodimo da često pomažemo i rad narodnih kuhinja od kojih direktno živi preko 2.500 osoba. Pored mnogih drugih, organizujemo i dve velike akcije – prikupljanje udžbenika i školskog pribora za školarce, kao i sakupljanje slatkiša za pravljenje prazničnih paketića za najmlađe… Naša organizacija finansira se isključivo iz sopstvenih priloga i donacija”, navode u HO Svi za Kosmet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here