Budi human
Veliki borac: Tihana Murić Lalić

Naši čitaoci širom Australije po već ustaljenom običaju svakog meseca obraduju brojne štićenike našeg Humanitarnog mosta.

Da im olakšaju hladnu zimu i bolest pobrinuli su se velikodušnim prilozima.

Studenta Aleksandra Smukova kao i mnogo puta do sada obradovale su Dijana i Silvana iz Melburna sa prilogom od 400 dolara. Ovaj mladić bez vida od ove jeseni je student Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Plemenite Dijana i Silvana poslale su 200 dolara Bajri Suljević i njenoj ćerki Arijeti iz Novog Pazara, a siromašnog Miloša Markovića sa Golije obradovaće 200 dolara od ovih plemenitih donatorki iz Melburna.

Porodica Janković iz Sidneja šalje dar za porodicu Nataše i Bojana Virijević Ničić sa Kosova od 200 dolara.

Ova plemenita porodica Janković obradovaće i siromašnog Božidara Markovića i njegovu porodicu iz sela Žunjević sa 200 dolara.

Mihajlović Ljiljana iz Sidneja šalje poklon od 300 dolara za nesrećnog starinu Vukomira Tomovića i njegove bolesne sinove iz Novog Pazara.

Velika donatorka Anđelka Đurović iz Melburna rešila je da pomogne Tihani Murić Lalić, majci koja se bori sa teškom bolešću bubrega i daruje joj 500 dolara.

Nesebična darodavka Rajka Tarlać šalje 500 dolara bolesnoj Moniki Terzić, a Marko iz Sidneja daruje 200 dolara malenoj učenici Mariji Mari Milanović.

Reporteri “Vesti” u danima koji slede odneće priloge na željene adrese, o čemu ćemo pisati u narednim brojevima.

Vredne stipendije

Plemeniti O. V. iz Sidneja godinama unazad šalje stipendiju za četvoro đaka iz orahovačke Gimnazije u iznosu od 480 dolara, koja se deli na četiri dela. Đaci su beskrajno zahvalni ovom plemenitom dobročinitelju. Istu zahvalnost gaji i Stefan Pendić, koji mesečno dobija 370 dolara od istog darodavca.

Marljiv đak: Stefan Pendić