Lična arhiva
Tradicija farbanja jaja na delu

Učenici dopunske škole, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije, a u okviru vannastavnih aktivnosti, okupili su se u Vizbadenu da bi učestvovali na takmičenju u oslikavanju uskršnjih jaja.

Ljiljana Mitić, Sanja Stojanović Bojković, Vladimir Živanov i Radmila Antešević

Važan događaj

Povodom ove manifestacije, nastavnik Vladimir Živanov je istakao da se radi o važnom događaju.

Manifestaciji prisustvovali brojni đaci

– Ovo je već tradicionalno okupljanje i takmičenje u oslikavanju jaja u Vizbadenu ali ove godine u malo drugačijem ambijentu. Naime, do sada su te aktivnosti obavljane u školskim učionicama, na redovnim časovima, no ove godine nije tako. Zahvaljujući donaciji i pomoći Milorada Živanovića i Marije Duvnjaku, našim zemljacima , vlasnicima restoranaBoothaus
u Vizbadenu, koji su nam dopustili da koristimo prostorije u ovom restoranu, mogli smo da organizujemo ovako velelepnu manifestaciju na kojoj učestvuje stotinak dece sa svojim roditeljima – rekao je Živanov.

Nikolina Mitrović

Vidljivost u zajednici

Živanov se zahvalio i na pomoći brojnim članovima naše zajednice.

– Ne smem propustiti priliku da iskažem zahvalnost Ljiljani Mitić, Radmili Antešević, Goranu Bunčiću i Darku Ljahoviću, dragim prijateljima i prijateljicama, koji pomoć pružaju u tehničkoj podršci, i naravno našem dragom prijatelju, ocu Aleksandru Markoviću, ovdašnjem parohu, čija je saradnja bila neizostavna svih ovih godina. On je ,kao i svake godine, obezbedio nagrade, a biće i deo žirija koji će izabrati najbolje radove. Nagrade će biti uručene na Uskrs ove godine – rekao je Živanov.

Dragan Balta, Đorđe Balta, Vladimir Živanov i Sanja Stojanović Bojković

– Moram da napomenem da mi je od samog starta cilj bio da što češće “izlazimo” iz školskih učionica da bismo bili vidljiviji kao škola, ne samo našoj zajednici ovde u Vizbadenu, nego i svim drugim ljudima pored kojih ovde živimo. Dobili smo nekoliko novih đaka za sledeću školsku godinu, koji su znali za sve naše aktivnosti, a ako bude prilike, najavljujem još mnogo novina za naredni period – sa ponosom i radošću ističe učitelj Vlada.

Početak lepe saradnje

Jedan od vlasnika restorana, Milorad Živanović istakao je veliko zadovoljstvo zbog priredbe.

– Sa velikom radošću i zadovoljstvom smo prihvatili ideju ovdašnjeg učitelja Vladimira Živanova da pomognemo ovu manifestaciju. Velika je radost videti u našem objektu ovoliki broj dece i već unapred se radujemo budućoj saradnji i aktivnostima o kojima smo razgovarali sa učiteljem – podvukao je Živanović.

Učenje o istoriji

Dragan Balta, koga smo pitali za utiske o ovom događaju, kaže da je njegov sin naučio mnogo zanimljivih stvari.

– Moj sin već tri godine pohađa srpsku nastavu i naučio je mnogo zanimljivih stvari. Voli da ide na časove kod učitelja Vlade i uči o istoriji svog naroda iz Srbije i Republike Srpske. Upoznao je mnogo drugara, što je za mene, kao roditelja veoma bitno. Ovo je prelepa manifestacija, sa veoma velikim brojem učesnika – zadovoljan je Balta.

Čuvarkuća

Đorđe Balta rekao je da se mnogo raduje zbog manifestacije i da se trudio da lepo oslika jaje, a sa ponosom napominje da je njegovo jaje prošle godine izabrano za “jaje čuvarkuću”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here