EPA/Alexander Becher
Ričard Grenel

Specijalni izaslanik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel izjavio je da je preuzeo obavezu da se privremeno zaustave kampanja povlačenja priznanja sa jedne, i zahtevi Kosova za članstvo u međunarodnim organizacijama, sa druge strane, kako bi se predstavnici Srbije i Kosova sastali 27. juna u Vašingtonu, gde bi razgovarali o dijalogu.

“Sjajna vest! Od vlada Kosova i Srbije dobio sam obavezu da privremeno zaustavim kampanju uklanjanja i traženje međunarodnog članstva kako bismo se 27. juna sastali u Vašingtonu, u Beloj kući, radi razgovora o dijalogu”, napisao je Grenel na svom Tviter nalogu.

On je dodao da će se, ukoliko strane ne budu zadovoljne razgovorima, stvari vratiti na pređašnje pozicije.

“Ako nijedna strana nije zadovoljna razgovorima 27. juna, tada će se vratiti na status kvo nakon što napuste Vašngton. Kao što smo dosledno rekli, prvo moramo napredovati u rastu ekonomija. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima”, dodao je Grenel.

3 COMMENTS

  1. Opa durdo! Gori vam pod nogama, pa da pozurite dok je ova vladajuca garnitura na vlast da vam ispuni obecanje! E pa nece da moze! Samo u akciju povlacenja priznanja! Kosovo je Srbija!

  2. Znaci li to da kauboji uocavaju svoje greske i povlace se kao lazni sticenici pogresnih? Ali to nije sve, neko mora da nadoknadi razaranja i nanetu stetu. Ako kauboji sami nisu u mogucnosti, neka upute racune onima koji su ih naveli na tanak led.

    • Kauboji ne gresu nikad stose ruske k…e tice onisu nepogresljivi u tim situacijamavi treba dase razmisljate za ono vreme okupacije kada ste pocinili genocid i teror sa sva silom orizje sfrj umreslisu vase bajke ne vjerube vam niko vise

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here