U meču za treće mesto na 24. svetskom prvenstvu za rukometašice u Japanu “zborna komanda” savladala Norvešku s 33:28 (18:15).

Pošto je Rusija, osvajač zlatne medalje na Letnjim igrama u Riju 2016, uzela bronzu na Mundijalu (prvo odličje posle triple krune 2005, 2007. i 2009), biće jedan od protivnika naše reprezentacije na olimpijskom kvalifikacionom turniru (19-22. mart) za Tokio 2020. To su i Mađarska na osnovu evropske rang-liste i Kina, drugoplasirana u azijskim kvalifikacijama. U Zemlju izlazećeg sunca će dve najuspešnije kao i s druga dva turnira.

U 12.30 časova je finale između Španije i Holandije. Jedna od te dve selekcije prvi put će na tron.

Svetski prvak uzima i olimpijsku kartu. Učesnici u Tokiju su i domaćin Japan, evropski prvak Francuska, prethodni šampion sveta, koja je sada zauzela tek 13. mesto, Brazil, pobednik Sveameričkih igara, Južna Koreja, pobednik azijskih kvalifikacija, i Angola, najuspešnija u afričkim kvalifikacijama.

Norveška ide na turnir s Crnom Gorom, koja je u meču za peto mesto savladala Srbiju, Rumunijom i Severnom Korejom. Na trećem turniru biće sedmoplasirana Švedska, Senegal, Argentina i svetski vicešampion.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here