Idete na Kubu? Javite se Če Gevarinom sinu

0

“La Poderosa” avantura obuhvata dve rute (Fuser 1, Fuser 2), koje ime nose po uzoru na Če Gevarin nadimak iz mlađih dana
 

Ernesto Gevara (49), sin Čea i njegove druge supruge Aleide Marč, udružio je snage sa dugogodišnjim prijateljem Kamilom Sančesom i automhaničarom Segiom Moralesom kako bi organizovali turističke obilaske simbolično nazvane “La Poderosa”.

 

Ruta koja se obilazi ovim putem brižljivo je koncipirana, a što je još zanimljivije, svi koji se otisnu na ovu avanturu upoznaće Kubu na Harli-Dejvidson motorima.

 

“Oduvek sam bio obožavalac tih motora i davno sam počeo da ih skupljam i održavam u životu. Moja ljubav prema motociklima, prema motociklističkim obilascima gradova i prema Kubi, kao i moja željad a svim ljubiteljima Harlija pokažem ovu divnu zemlju, razlog su zbog kojih organizujem ove obilaske”, kazao je Gevara u izjavi za Dejli telegraf.
 

“La Poderosa” avantura obuhvata dve rute (Fuser 1, Fuser 2), koje ime nose po uzoru na Če Gevarin nadimak iz mlađih dana. Znatiželjnici mogu da odaberu vožnju na dve vrste motora (Harley Touring Street Glide, Dyna Wide Glide), a tom prilikom obići će mnoge znamenitosti Kube, kao i mesta koja su vezana za Če Gevaru.

 

Tako se na ruti nalaze i Če Gevarin mauzolej u Santa Klari, tvrđava Kabanja iz osamnaestog veka gde je revolucionar imao jedno od svojih utvrđenja kao i “Comandancia del Che”, mali muzej posvećen uspomeni na Čea.

 

Naziv ture “La Poderosa” potiče od nadmika koji je Če Gevara dodelio svom motoru “Norton 500cc” kojim je prešao 8.000 milja dug put od Argentine do Venecuele sa svojim prijateljem, biohemičarom Albertom Granadom.

 

Osim toga što je ostao upamćen kao simbol bespoštedne revolucije, Če Gevara je i autor “Dnevnika motocikliste”, neobičnog i više puta ekranizovanog dnevnika koji danas mnogima služi i kao svojevrsni vodič kako kroz Čeov život, tako i kroz neverovatne predele koje je obilazio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here