Foto: Tanjug/AP
US Open lopta

Drugog dana takmičenja na Australijan openu u Melburnu, u utorak, mečeve prvog kola, između ostalih, igraće i četvoro srpskih tenisera.

Najveću pažnju šire javnosti dobiće Laslo Đere, koji nije imao sreće na žrebu, pošto mu je rival na startu turnira ni manje ni više nego Rafael Nadal.

Taj meč je treći na programu “Rod Lejver Arene” i mogao bi da počne u 4.00 po srednjeevropskom vremenu.

Naš predstavnik se do sada nije sastajao sa Špancem, koji već neko vreme ima problema sa leđima i pitanje je u kakvom je stanju.

“Bik sa Maljorke” nije ozbiljnije, u jakom ritmu, trenirao prethodne dve nedelje i to bi Đere mogao da iskoristi.

Olga Danilović počeće takmičenje protiv 16. nosioca Petre Martić iz Hrvatske. Taj meč se igra na terenu “1573” i peti je po redu programa koji počinje u 1.00 čas.

Ovo će biti debi naše teniserke na Grend slemu, a motiva joj sigurno ne fali da napravi iznenađenje i uspešno započne turnir. Do sada nije imala prilike da igra sa Martićevom.

Filip Krajinović će u prvom kolu igrati protiv Holanđanina Robina Hasea, drugi meč na terenu broj 12. On se do sada sa iskusnim Holanđaninom sastao samo jednom i izgubio. Bilo je to u Sinsinatiju 2018. godine, a rezultat je glasio 4:6, 6:2, 6:3.

Treći meč na terenu broj 13 igraće Viktor Troicki i Amerikanac Majkl Mo, koji se do sada nikada nisu susreli na Turu.

U utorak će na teren i branilac titule Amerikanka Sofija Kenin, koja će igrati protiv domaće teniserke Medison Inglis, kao i Rus Danil Medvedev kome je protivnik Kanađanin Vasek Pospišil.

Zanimimljivo bi moglo da bude i u duelima Andersona i Beretinija, Sandgrena i De Minora, odnosno Cicipasa i Simona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here