EPA/Fehim Demir
Valentin Incko

“Zakon o negiranju genocidu je spreman”, izjavio je danas visoki predstavnik u BiH Valentin Incko.

– Još ne pakujem kofere! Ja ostajem do daljeg, ukidanje OHR-a je daleki san – poručio je Incko u intervjuu Fejs TV.

Na pitanje hoće li rukovodstvo Narodne skupoštine RS, Nedeljka Čubrilovića i Sonju Karadžić, sankcionisati ako ne oduzmu odlikovanja “ratnim zločincima”, Incko je rekao da im je dao rok do maja, do sednice Saveta bezbednosti UN, da će biti posledica ako se to ne uradi i da čeka odgovor Čubrilovića.

Visoki predstavnik u BiH je rekao da u fioci ima gotov nacrt Zakona o negiranju genocida i da će ga sigurno poslati u parlament, tako da će imati poslednju šansu da to prihvate.

– Ako ne usvoje, reagovaću! – istakao je on.

Na pitanje hoće li Kristijan Šmit uopšte biti novi visoki predstavnik, da li su Amerikanci za, Incko je rekao da mora da se pogleda u kristalnu kuglu da bi se pronašao taj odgovor. On je naveo da u svetu ima 200 problema, ali da je ipak Bosna u prvih pet, šest prioriteta.

– Novi državni sekretar Entoni Blinken je tokom rata pisao govore o Bosni sa Bajdenom, njegov očuh je Jevrejin koji je preživo holokaust. Blinken zna šta je genocidre – kao je on.

4 KOMENTARA

  1. Pa vidi! Ko što reče DrOp da li je i Jasenovac u tem zakonu (tj. važi li i za Hrvatsku)? I da vidimo kako je došlo do svega ovoga? A došlo je tako što ste vi Nemci odmah priznali nezavisnost Hrvatske i zajedno sa (Z)amerima i nezavisnost Bosne — i eto rata koji je već buktao. Znali ste da Srbi, ne da neće, nemogu to prihvati! Išli ste namerno na rasturanje Jugoslavije i da nas sve ovako podeljene gurnete u još veću mržnju i da onda vi sudite. Već viđeno od vas, najpre austrougarskom okupacijom Bosne, a još dalje: Vi germano— frankci krivci ste za rasturanje slovenske države Velika Moravska. Stalno ste je napadali dok niste uspeli da je rasturite a bila je velika kao Jugoslavija i Bugarska zajedno.
    Oko Srebrenice: Pozvaću se na Pitagoru (matematiku)! Uzmite poslednji popis pred rat — koliko je bilo punoletnih muškaraca islamske vjere i uporedite sa brojem sahranjenih na Potočarima. Tamo je sahranjeno nekoliko puta više ljudi nego što je Srebrenica imala. Ko je tu sve sahranjen? Ne solite nam pamet vi koji ste imali konc logore u kojima ste ubili nekoliko miliona ljudi! I vi nama sad sudite i govorite šta je genocid! Da je bio ratni zločin JESTE i to nam je obraz okaljalo ( i evo u moje ime žalim). Samim tim što se večito namećete kao sudije Slovenima a da vas mi ne zovemo pokazujete da vi mislite i dalje da ste viša rasa od nas — to jest otvoreno kažem: PONAŠATE SE KAO RASISTI!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime