Indonežani ubili teroristu Dalmatina

0

Susilo Bambang Judhojono potvrdio ubistvo najtraženijeg teroriste u jugoistočnoj Aziji
 

Judhojono je tokom posete Australiji u razgovoru sa domaćinima u Kanberi potvrdio pretpostavku da je među trojicom ekstremista ubijenih u ponedeljak u jednom predgrađu Džakarte zaista bio Dalmatin, za koga se verovalo da je pobegao na Filipine.

 

Taj 39-godišnji Indonežanin, koga je obučavala Al Kaida u Avganistanu i koji ima samo jedno ime, bio je na poternici zbog samoubilačkih eksplozija u kojima je 2002. u jednom disko klubu na Baliju ubijeno 202 ljudi, koji su gotovo svi bili strani turisti.

 

Likvidiranje glavnog planera terorističkih akcija Džemae islamije, južnoazijskog ogranka Al Kaide, ocenjuje se kao krupan uspeh indonežanskih snaga bezbednosti upravo uoči prve posete američkog predsednika Baraka Obame, koji u Džakartu stiže 22. marta.

 

SAD, naime, pružaju veliku podršku i finansijsku pomoć borbi Indonezije protiv terorizma, ali je zasad nejasno da li će neko dobiti nagradu od deset miliona dolara, koliko je američka vlada ponudila za hvatanje Dalmatina.

 

Još je nejasno, takođe, kako je identifikovan leš terorističkog gurua, jer u poslednjoj kampanji za hvatanje Dalmatina je, osim trojice ubijenih, bilo i uhapšeno 14 osumnjičenih za razne terorističke napada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here