Uhapšena Amerikanka zbog terorizma

0

Kolin LaRouz (46), poznata kao "Džihad Džejn" i "Fatima LaRouz" predstavlja redak slučaj američke državljanke optužene za pomaganje terorizma, izjavio je portparol američkog ministarstva pravde Din Bojd.

 

Preko interneta vrbovala saradnike: Kolin LaRouz
 

LaRouz je uhapšena 15. oktobra prošle godine u Filadelfiji i od tada se nalazi u zatvoru. Prvi put se pojavila pred sudom 16. oktobra. Optužnica je podignuta u utorak, a datum suđenja nije određen.

Meta LaRouzove je navodno bio švedski karikaturista Lars Vilks koji je naljutio muslimanski svet zbog objavljivanja karikature proroka Muhameda sa telom psa, javio je AP.

LaRouz je preko interneta razgovarala o svojim planovima sa najmanje jednim od nekoliko osumnjičenih uhapšenih u Irskoj zbog iste zavere, naveo je američki zvaničnik koji nije želeo da bude imenovan, a portparol američkog ministarstva pravde nije hteo da potvrdi da je slučaj vezan za Vilksa.

 

U optužnici se navodi da je LaRouzova pristala da ubije svoju metu po nalogu neimenovanih terorista koje je upoznala preko interneta kao i da je u avgustu putovala u Evropu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here