Insajder iz MUP spasao Šarića?

0

Pronađeno oružje: Specijalci pretresli Šarićevu vilu u Novom Sadu
 

Poslednji put policija je postavila Šariću zasedu u nedelju na aerodromu u Beču, ali je on odustao od puta, pa se sada sumnja da mu je neko dojavio šta mu se sprema.

 

Prema tim izvorima, Šarić je pod nadzorom istražitelja već nekoliko meseci, od kako je u Urugvaju i Argentini zaplenjen kokain u međunarodnoj policijskoj akciji "Balkanski ratnik", za šta je osumnjičeno još 18 osoba od kojih je 12 u pritvoru. On za to vreme nije dolazio u Srbiju, gde ima znatnu imovinu, pa su inspektori postavili dve zasede, u Parizu i nedavno u Beču, sa kolegama iz tih gradova. Šarić je, međutim, oba puta uspeo da ih nadmudri. Zato je sada, između ostalog, istraga usmerena i na provere kojima bi se otkrilo da li je Šarić imao svog doušnika u policiji.
 

Miran u Pljevljima

Nezvanične informacije govore i da se Darko Šarić trenutno nalazi u rodnim Pljevljima i da je tamo u poslednje vreme često viđan okružen telohraniteljima. Njegov advokat Josif Mićković rekao je da ga je poslednji put video "ne baš tako davno", ali ne i poslednjih dana, i ogradio se da nije ovlašćen da govori o svom klijentu.
Nepoznato je da li je crnogorska policija bila obaveštena da se sprema hapšenje Šarića i da li bi tu trebalo da se traži njegov insajder. Inspektori beranske policije već su u novembru obavili informativni razgovor sa Draškom Vukovićem (31), za kog argentinska policija sumnja da je jedan od "Balkanskih ratnika". Vuković je posle razgovora povodom danske poternice pušten kući.

Poslednji put hapšenje je propalo na aerodromu u Beču. U avionu na liniji Podgorica – Beč u nedelju je navodno sa Šarićem trebalo da bude i sada takođe osumnjičeni Goran Soković. Međutim, oni su otkazali let za ponedeljak, a sumnja se da su time samo hteli time da zavaraju trag, jer ni tada se jednostavno nisu pojavili u avionu.

Time se ponovila situacija iz Pariza, kada je sredinom decembra takođe sve je bilo spremno za hapšenje. Šarić je tada iz Švajcarske doputovao u Pariz, odakle je trebalo da leti za Podgoricu. Iako su svi aerodromi bili "pokriveni" agentima, Šarić je lociran tek kada je već bio u bescarinskoj zoni.
 

S obzirom da je postalo jasno da je Šarić nekako uvek na korak ispred policije, tužilaštvo je bilo prinuđeno da pokrene istragu, jer je to jedini način da za njim raspiše i međunarodnu poternicu. Usledila je i prekjučerašnja akcija pretresanja Šarićevih vila i objekata u Novom Sadu i Beogradu. Tom prilikom, zaplenjena je izvesna količina oružja, zatim, nekoliko kompjutera i motora "harli dejvidson".
 

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo namerava da pokrene i postupak za oduzimanje imovine, pošto Darko Šarić poseduje imovinu u Crnoj Gori i Srbiji čija se vrednost procenjuje na nekoliko desetina miliona evra. Još je neizvesno da li će se na udaru pravosuđa naći i njegov mlađi i takođe imućni brat Duško.

Crna ovce u "Beloj knjizi"

 

Darko Šarić

Imena braće Darka i Duška Šarića pominju se i u "Beloj knjizi" MUP-a Srbije u kojoj su označeni kao pripadnici grupe "Amerika", koja je, navodno, poznata po svojim dobrim vezama sa kolumbijskim narko-kartelima, ali i sa italijanskim kriminalcima u Sjedinjenim Američkim Državama. Srpski mediji nagađali su i da je sarađivao sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, sa kojim je navodno kupovao firme po Srbiji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here