EPA/Neill Hall
Boris Beker

Nekadašnji nemački teniser Boris Beker nedavno je izašao iz zatvora i odmah se našao ispred TV kamera kako bi sa svima podelio iskustva iza rešetaka.

Treba istaći i to da je za ekskluzivnu ispovest za TV Sat 1 Beker dobio pola miliona evra, prenose svetski mediji. On je proveo osam meseci u zatvoru u Engleskoj.

– Tamo je bilo izuzetno prljavo i opasno. Od ubica do zlostavljača dece i dilera droge, sve je bilo tu. Pantalone kad spuštate, lampa je uključena. Noći su bile odvratne, kao u ludnici – rekao je Beker i dodao da su dva puta pokušali da ga ubiju:

– Trojica zatvorenika, takozvanih “slušača”, trebalo je da me štite. I možda su mi spasli život. U dva slučaja sam se plašio za svoj život. Najpre je ubica osuđen na doživotnu kaznu tražio novac od mene i ucenjivao me da će mi inače “pokazati”. U drugom zatvoru je neki drugi hteo da me ubije. Hteo je da mi “opere veš” i objašnjavao je šta će raditi sa mnom. Kasnije se taj zatvorenik pojavio, bacio se na zemlju, poljubio mi ruku i molio za oproštaj.

Istakao je da mu je sve postalo lakše kada je dobio dozvolu da predaje engleski jezik i matematiku. Između ostalog je rekao da je njegov sunarodnik Jirgen Klop, menadžer fudbalera Liverpula želio da ga poseti, ali mu to nisu dozvolili.

Podsetimo, Beker je osuđen na zatvorsku kaznu zbog utaje poreza, ali je nedavno pušten i deportovan u Nemačku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here