Youtube/British Pathé
Adolf Hitler

Pisma lekara su otkrila da je Adolf Hitler bio hipohondar koji se plašio upale grla, jer bi ga to posle sprečilo u pričanju.

Upitan zašto nije ubio Hitlera, čoveka odgovornog za smrt miliona u Drugom svetskom ratu i Holokaustu, fon Ajken je odgovorio: “Ja sam bio njegov lekar, a ne njegov ubica”. U godinama koje su prethodile njegovoj konačnoj smrti, Hitler je bio okružen lekarima koji su navodno naporno radili da zaustave njegovu zavisnost od droge.

Jedan nemački istoričar, Norman Ohler, opisao je Hitlera kao “super-narkomana”. Hitleru su rutinski ubrizgavali kokain, metamfetamin i opijat sličan heroinu zvan Eukodol.

U odlomku koji je dospeo u ruke Njujork posta, Ohler opisuje kako su “Hitlerove vene bile toliko uništene” do kraja 1944. da čak ni njegov lični lekar, dr Teo Morel, nije mogao da prodre u njih. Kada je konačno uspeo da probije kožu, zapravo je čuo zvuk krckanja.

Odlomak iz dnevnika dr Morela glasi: “Danas sam otkazao injekcije da bih dao šansu da zarastu rupe od prethodnih uboda. Leva unutar lakta je dobra, desna i dalje ima crvene tačke, gde su date injekcije.”

Prema Olheru, dr Morel je polako počeo da dodaje sastojke u svoje dnevne injekcije kada je Hitler prvi put probao oksikodon pre velikog sastanka sa Benitom Musolinijem. “Hitler je na kraju postao zavisnik od “pojačanog osećaja” koji je tako savršeno odgovarao njegovoj sopstvenoj slici veličine, a ta stvarnost više nije bila zalihe, napisao je Ohler.

Hitlerovo telo je navodno bilo uništeno njegovom zloupotrebom droga i kaže se da se mučio da prisustvuje vojnim sastancima osim ako nije bio pijan. Olher je dodao da kako je rat postao stresniji, a pobeda manje izvesna, Hitleru je bilo potrebno više podsticaja za nešto i prešao je na teže droge.

U početku je počeo da uzima injekcije steroida i životinjskih hormona kako bi mu pomogao da izgubi energiju i probleme sa varenjem, kažu istoričari. Iako se široko veruje da je Hitler patio od Parkinsonove bolesti tokom poslednjih dana svog života, Ohler je spekulisao da je on zapravo patio od simptoma povlačenja.

Dok su fabrike bombardovane, postajalo je sve teže nabaviti lekove. Bez lekova koji bi ga održavali, ostao je samo deo čoveka čija je uniforma bila posuta pirinčanom kašom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here