Italija investira 720 miliona evra u Crnu Goru

0

 

Berluskoni i Đukanović tokom prošlogodišnjeg susreta u Podgorici

 

  

Ugovor vredan 720 miliona evra, koji predviđa postavljanje kabla dužine oko 300 kilometara ispod mora i još 100 kilometara na kopnu, potpisali su ministri ekonomije dve zemlje, Klaudio Skajola i Branko Vujović.

 

I Milo mu previsok

 

Berluskoni je na sastanku s Đukanovićem napravio šalu u svom poznatom stilu, zamolivši crnogorskog premijera da sedne tokom fotografisanja, kako razlika u visini dvojice zvaničnika ne bi bila suviše upadljiva. Berluskoni je, takođe, prilikom fotografisanja sa srpskom delegacijom u novembru 2009. u Rimu, premestio ministra odbrane Dragana Šutanovca koji je stajao pored njega, i na njegovo mesto postavio ministra policije Ivicu Dačića.

Ovaj ugovor mogao bi da bude dopunjen drugim projektima u koje bi bila uključena dolina Drine, između Srbije i Republike Srpske, zbog poboljšanja hidroenergetske situacije u tom regionu, prenela je italijanska agencija ANSA.

 

Đukanović je posle sastanka s Berluskonijem izjavio da je veoma zadovoljan zbog rezultata saradnje između dve zemlje, koji su "postignuti za kratko vreme", kao i da se Crna Gora i Italija "nalaze tek na početku, jer postoji mnogo prostora za širenje saradnje".

Glavne teme razgovora bile su bilateralna ekonomska saradnja u oblasti energetike, infrastrukture, saobraćaja i turizma, kao i evropska perspektiva Crne Gore koja je podnela zahtev za članstvo u Evropskoj uniji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here