Ivana Aleksandrović: Devojke vole tvrdo!

0

Na pitanje kako vidi razvoj hard tehno scene u vreme kada se većina umetnika bavi minimalnim tehnom, Ivee kaže:

 

"Nije tajna da se u muzičkom podzemlju ne može postati milioner, ali me nervira to što su mnogi muzičari skloni da sviraju ono što će im doneti više para. Kad više nemaju ideja, oni puštaju minimalnu muziku sa laptopa. Ja ne odustajem od tvrđeg zvuka u tehnu".

 

Inače, Ivana Aleksandrovic je rođena 1984. Još od detinjstva voli muziku.

 

Svirala je violinu. Završila je master na studijama violine i radila kao promoterka za najcenjeniju buking agenciju u Srbiji i muziku za klub akademiju koja organizuje tehno žurke.

 

Bila je aktivna i u srpskim etno-ansamblima kao pevačica i nastupala je sa modernim grupama. Kada je elektronska muzika konačno dospela na srpsku scenu, pomno je pratila aktuelnosti. Ivana je bila fascinirana energijom i atmosferom ljudi koji su bili "otrovani" ovom muzikom. Tada je odlučila da započne neki svoj projekat.

 

1997. je počela sa svojim prvim elektronskim pesmama koje su imale elemente brejk-bita i ambijenta.

 

Uskoro je napravila i neke trens (trance) miksove. Njene pesme počele su da se puštaju na modnim revijama, radiju i TV-u.

 

Mnogi je smatraju tvorcem trensa u Srbiji, a još uvek je jedina devojka koja "stvara" ovu vrstu muzike. U svojoj muzici ona često koristi sopstvene "primere" u kojima pokušava da zadrži i prenese specifičnosti Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here