Iz Majdanpeka “isparilo” kilo zlata

0

proospectinggold.blogspot.com
Krađa teška 50.000 € (Foto: Ilustracija)
 

Policija je započela istragu i očekuje se poligrafsko ispitivanje zaposlenih.

Milica Jasenski, direktor Zlatare, kaže da joj je policija zabranila da iznosi detalje krađe dok se istraga ne okonča. Međutim, prema nezvaničnim informacijama od majdanpečkih funkcionera, nestali su dukati, zlatne ogrlice, narukvice, prstenje i zlatnici. Čuvani su u dva sefa u fabričkom izložbenom salonu. Reč je o eksponatima koje je Zlatara pokazivala zainteresovanim kupcima.

– Ključ tih sefova imalo je nekoliko zaposlenih i kad se otkrilo da su dragocenosti nestale neki su zatražili medicinsku pomoć, dok su pojedini zadržani u bolnici – kažu izvori "Vesti" u opštinskoj samoupravi.

Naši sagovornici podsećaju da ovo nije prvi put da zlato "ispari" iz fabrike. Kažu da je sredinom 2012. nestalo 298 grama zlata, u vrednosti oko 12.000 evra. Bilo je spremljeno za izradu zlatnika.
– U tom pogonu Zlatare Majdanpek nije bilo video-nadzora. Policijski test na poligrafu nije prošao jedan od pet ispitanih radnika. Međutim, pošto ukradeno zlato kao materijalni dokaz ni kod koga od njih nije pronađeno niko nije ni otišao u zatvor – podsećaju u lokalnoj samoupravi.

Lopovluk na sve strane

Majdanpečki političari smatraju da je ovaj kraj istočne Srbije već dugo eldorado za lopove.
– Najviše nadležne državne institucije iz Beograda trebalo bi da što pre pročešljaju ne samo rudnik Majdanpek, već ceo Rudarsko-topioničarski basen Bor. Da se utvrdi i obelodani kolika je proizvodnja, koliko se bakra i po kojoj ceni izvozi u svet, ko su izvoznici i koliku proviziju uzimaju. Treba pretresti gazdovanje šumama u istočnoj Srbiji i Nacionalnom parku Đerdap i ustanoviti koliko se novca i u čije džepove sliva od trgovine drvetom – ukazuju u lokalnoj samoupravi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here