Najava vedrog proleća

0

 

 

 

ZASLUĐENO SLAVLJE: Fudbaleri KE-Srbija 08 na kraju meča
 

Prvi tim bečkog fudbalskog kluba Kajzereberzdorf-Srbija 08 očigledno se dobro pripremio za nastavak prvenstva u Petoj austrijskoj Ober A ligi. U 1. kolu prolećnog dela srpski tim je bio gost veoma neugodnog Union Mauera, koji ih je jesenas porazio kod kuće. Prvo poluvreme je proteklo u boljoj partiji domaćina, ali se igra odvijala uglavnom na sredini terena, što je bila i zamisao trenera Branka Cvetkovića da ne dozvoli protivniku da im ugrozi mrežu. Kad se činilo da će naš tim uspeti da ostvari cilj i ode na odmor bez primljenog gola, na scenu stupa sudija i po ko zna koji put povredom pravila fudbalske igre donosi prednost domaćinu pokazavši na penal bez ikakve osnove. Čak su se domaći navijači smejali odluci arbitra i zahvalili mu se na poklonu. Zbog odluke sudije, srpski tim je na odmor otišao sa zaostatkom od jednog gola.
U drugom poluvremenu srpski fudbaleri istrčali su na teren sa željom da postignu gol. Od početka je promenjeno stanje na terenu. KE-Srbija 08 je dominirala, bila bolji, opasniji i kvalitetniji tim. Može se reći da je trener Cvetković, koji je odlično pripremio igrače tokom zime, povukao prave poteze uvođenjem u tim tri nova fudbalera, koji su doprineli povećanju pritiska na protivnički gol.

Momenat sa utakmice Union Mauer –  KE Srbija08

Posle jednog kornera lopta je izbačena van šesnaesterca, ali je ponovo vraćena, a u gužvi koja je nastala najspretniji je bio kapiten KE-Srbija 08 Saša Zečević, koji je prihvatio loptu okrenut leđima protivničkoj mreži i iz okreta šutirao za izjednačenje.
Potom je nezadovoljni protivnik pokušava da postigne drugi gol, ali naši momci su u odbrani bili veoma sigurni i nisu dozvolili da im gol bude ugrožen. S druge strane, postaju sve opasniji po protivnički gol i stekao se utisak da se utakmica ne može završiti nerešenim rezultatom.
U jednoj lepo izgrađenoj kontri rivali su bili primorani da prave taktički faul na oko 30 metara od svog gola. Loptu je uzeo Nikica Živković, i kada se očekivalo ubacivanje u šesnaesterac protivnika, on je odlučio da raspali po lopti, koja je kao bomba na putu ka golu pogodila srpskog igrača Sašu Đokića, promenila pravac i završila u mreži za 2:1.
Do kraja je Union Mauer sve karte bacio na izjednačenje, ali je KE-Srbija 08 odigrala odlično, i kući ponela sva ti boda, prvi put sa stadiona Mauer.
KE-SRBIJA 08: Stipe Propadalo, Aleksandar Sredojević, Orkun Kose, Nemanja Stojanović, Milidrag Marić, Nikica Živković, Miloš Andrejić (Said Ashraf Soltani), Dragan Vasić, Saša Zečević, Rade Josipović (Saša Đokić), Aleksandar Vojinović (Marko Kostić).

 

Uspešni i "rezervisti"

KE-Srbija 08 posle ove pobede nalazi se na petom mestu Ober A Pete liga Austrije sa svega šest boda zaostatka za prvoplasiranim. A uspešni su protiv istog rivala bili i "rezervisti" srpskog tima, koji su je izborili pobedu od 2:0.

 

 

Domaćini austrijskim
nadama do 17 godina

U nedelju pre podne KE-Srbija 08 imala je čast da ugosti reprezentaciju Austrije ispod 17 godina. Reprezentativci su odradili trening na stadionu KE-Srbija 08, a potom je održan sastanak u klupskim prostorijama, posle koga je usledio ručak i odlazak na aerodrom.
– Naš klub može biti ponosan na činjenicu da smo bili domaćini mladim reprezentativcima Austrije. Da smo se pokazali kao dobri domaćini svedoči zahvalnost koja je iskazana i uručeni pokloni našem klubu. Na polasku su stručni stab i rukovodstvo reprezentacije pokazali interesovanje da se i ubuduće nastavi saradnja u ovakvom obliku – objasnio je predsednik KE-Srbija 08 Srđan Stokić i zahvalio se svim saradnicima na pruženom gostoprimstvu, a posebno Siniši Adamovu na uspostavljenom kontaktu sa rukovodstvom reprezentacije Austrije.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here