Izborili Krajs ligu

0

 

 

Ono što su rezervisti "Nikole Tesle" iz Hamburga zacrtali na početku sezone, to su i ostvarili – plasman u Krajsligu! Međutim, zbog loših rezultata na početku prvenstva naš tim se morao zadovoljiti samo trećim mestom u grupi i mogućnošću da kroz baraž izbori viši rang do kojeg je zasluženo došao.
"Naučnici" su meč počeli veoma oprezno, igrali su čvrsto u odbrani i vrebali šansu iz kontre. Rezultat takve igre došao je do izražaja u 43. minutu, kada je Saša Kovačević izbio sam pred golmanom, a protivnički fudbaler ga nepropisnim startom s leđa oborio u kaznenom prostoru i zaradio crveni karton. Siguran realizator kaznenog udarca bio je Nikola Jović. Igrač više i vođstvo od 1:0 (bio im je potreban i remi) dali su krila našim fudbalerima, koji su već u trećem minutu nastavka povisili na 2:0, što je praktično zapečatilo sudbinu rivala.
– Nema veze što zbog lošeg početka sezone nismo izborili direktnu vizu za viši rang. Posle dve ubedljive pobede u baražu dokazali smo da nam je mesto u Krajsligu i da ćemo naredne sezone mnogima pomrsiti račune – optimista je trener Vesko Makočević.
Dodajmo i da je naš tim na domaćem terenu u 2. kolu ubedljivo dobio drugu ekipu TSG Bergedorf sa 4:1 i da nijedan klub iz druge dve grupe nije bio tako ubedljiv kao "Tesla II".
Posle ovoga sledi "Tesla kup", koji se igra u nedelju, a onda mala pauza i početak priprema za narednu sezonu.

 

 

 

BARAŽ ZA KRAJSLIGU

Tangštadt – "Nikola Tesla" I
I 0:4 (0:1)

HAMBURG

Stadion: Tangštadt
Gledalaca: 300
Strelci: N. Jović u 43, Krasnići u 48, Mozer u 84. i D. Kovačević u 88. minutu
Žuti kartoni: Ring, Zaremba i Krasnići
Žuto-crveni karton: Krasnići u 75. minutu
"NIKOLA TESLA" II :
B. Sekulić, Milićević, Bučan, N. Jović, Zaremba (S. Ilić), Piljanović, M. Štrize, D. Kovačević, Ring (Mozer), S. Kovačević (B. Glogovac), Krasnići. Trener: Vesko Makočević.
Pozicija na tabeli:
1. "Nikola Tesla" II 2 2 0 0 8:1 6

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here