Izborna lista puna stranaca

0

Stijaković i Štrobl (treći i četvrti zdesna) sa nekim od kandidata
 

Predsednik SWV Beča Fric Štrobl istakao je na konferenciji za novinare da je ova organizacija predala listu kandidata i da se prvi put kandiduje u svim zastupljenim privrednim granama, a njih je 106.
 

Na toj listi je 141 kandidat stranog porekla, od kojih će više od polovine biti na visokom mestu, koje osigurava ulazak u skupštinu Privredne komore Beča. Takođe, među njima ima više nosilaca lista.
 

"Ovo je nastavak puta kojim smo krenuli pre deset godina, a pre pet ga i primenili sa prvim kandidatima stranog porekla", naglasio je Štrobl.
 

Štrobl je istakao da je SWV u prošlosti predložio mnoge mere u korist preduzetnika stranog porekla, od kojih su neke i primenjene i da uopšte ne gleda na to što to sebi pripisuje druga partija.
 

Kandidat srpskog porekla Marko Stijaković podsetio je da u Beču ima više od 12.000 preduzetnika sa prostora bivše Jugoslavije, a da najveću grupu predstavljaju privrednici iz Srbije, koji su na čelu 10.621 firme u glavnom gradu.
 

"Proteklih nedelja obišao sam mnoge preduzetnike i sa njima pričao kako bih se informisao o njihovim problemima koje nameravam rešavam u budućnosti" istakao je Stijaković.

 

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 22. 1.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here