Nije jasno od čega više patimo: od samog žulja ili zbog njegovog ružnog izgleda. Žuljeve dobijamo noseći nove ili neudobne cipele te radeći u vrtu bez rukavica. Ako imate žulj nemojte pokušavati da ga probušite, jer tkivo ispod žulja može se lako inficirati!

Bolje je da žulj ostavite na miru. Ako je moguće, stavite na njega zavoj. Kada žulj pukne redovito ga čistite dok u potpunosti ne zaceli.

Kantarion
Kantarion je jedna od biljaka koja pomaže kod žuljeva. Gospina trava je jako cenjena u narodu i jedan je od retkih lekova koji imaju antibakterijsko, antivirusno i antimikotično (protugljivično) delovanje.

Lekovitost kantariona je širokog opsega, zato ne nosi ovo ime uzalud, a njeno ulje posebno je poznato i cenjeno.

Ulje kantariona bogato je hipericinom, taninima i flavonoidima koji deluju protivupalno i pomažu epitelizaciju kože. Kantarionovo ulje od davnina je poznato kao ulje koje se nanosi  na sve rane.

Namažite ovim uljem žulj i osetićete i trenutno i trajno olakšanje. Upala će se sanirati, a samim tim i lečenje žulja privesti kraju. Nanošenje kantarionovog ulja, dovoljno je da ponavljate dva puta dnevno, a po potrebi možete i češće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here