Umor raspršio snove: Spuštena zavesa na 209. godinu

Fudbaleri Beograda iz Adelajda neočekivano su završili takmičenje u plej-ofu već na prvom stepeniku. Ekipu najstarijeg srpskog kluba u Australiji u prvom kolu razigravanja pobedio je autsajder Vestern Strajkers rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol na utakmici gosti su postigli u drugom poluvremenu iz jedanaesterca i tako stavili tačku na sezonu Beograda.

Tim iz Vudvila je nesumnjivo imao kvalitet za daleko veće domete ove sezone, ali su najpre povrede, a zatim i umor uzeli danak i umesto da slave titulu ili plasman u polufinale plej-ofa, za igrače trenera Kinsa spuštena je zavesa na 2019. godinu.

Ostaće upamćeno da je Beograd tokom većeg dela prvenstva bio lider Prve državne lige Južne Australije i da je vodio žestoku borbu za naziv premijera sa Modburi Džetsima. Međutim, najpre je usledila serija od pet uzastopnih remija, a u samom finišu sezone stigli su i neočekivani porazi. Vudvil je izgubio dve od poslednje tri utakmice u ligi i ostao čak i bez druge pozicije, koja bi im omogućila nedelju dana predaha i direktno mesto u polufinalu.

Očigledno uzdrmani neuspehom u poslednjem kolu, fudbaleri Beograda nisu uspeli da zbiju redove i izvuku poslednje napore za uspeh u plej-ofu.

U oproštajnoj utakmici ove sezone za srpski klub su igrali uglavnom igrači koji su izneli najveći teret cele godine: Lenon, Tobijas, Rajan, Volter, Kani, Sinjore, Fini, Nudžaim, Petković, Hristofilos, Bebington, Higins, Dima i Gep.

Dima i Rajan najbolji strelci

Zanimljivo, čak 16 fudbalera upisivalo se u strelce tokom ove sezone, a golgeteri ekipe su Entoni Dima i Danijel Rajan sa po sedam golova, dok je za igrača godine proglašen Hejden Volter.

Ispali i juniori

Sezona je završena i za juniorski tim do 18 godina, koji je u plej-ofu ispao od Siford Rendžersa posle penala – 2:2, 4:5.