Tanjug/AP

Palestinsko Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je najmanje 500 ljudi stradalo usled izraelskog vazdušnog napada na bolnicu u Pojasu Gaze.

Baptistička bolnica Al-Ahli Arabi još uvek gori nakon prijavljenog izraelskog vazdušnog napada.

– Ovde je situacija stvarno katastrofalna. Pod ruševinama uništenih zgrada još ima ljudi. Medicinski timovi pokušavaju da evakuišu unesrećene, ali sve je više žrtava u različitim područjima u Pojasu Gaze. Stotine i hiljade – naveo je novinar Al Džazire.

Hamas je objavio saopštenje na svom Telegram kanalu kao odgovor na prijavljeni napad na bolnicu.

“Ovaj strašan pokolj je zločin genocida. Većina žrtava u bolnici su raseljene porodice, pacijenti, deca i žene. Napad takođe razotkriva američku i zapadnu podršku ovoj zločinačkoj okupaciji. Međunarodna zajednica i arapske i islamske zemlje moraju preuzeti svoje odgovornosti i intervenisati odmah, sada, a ne sutra kako bi zaustavili aroganciju okupacije i njene fašističke vojske i pozvali je na odgovornost za genocid koji je činila za jedanaesti dan zaredom na već blokiranom području”, stoji u saopštenju.

Pogođena i škola u Gazi

Najmanje šest osoba je ubijeno u izraelskom vazdušnom napadu tokom kojeg je pogođena škola u Gazi, saopštila je agencija Ujedinjenih nacija za palestinske izbeglice (UNRVA).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here