commons.wikimedia.org/www.flickr.com/people/45644610@N03
Izraelska vojska

Izraelska vojska će u martu obaviti prevremenu regrutaciju oko 1.300 Izraelaca koji trenutno pohađaju programe predvojničke obuke, specijalnih jevrejskih škola ješiva ili učestvuju u društveno-korisnim programima, najavljuju izraelske odbrambene snage (IDF) i Ministarstvo odbrane u zajedničkom saopštenju.

Predviđeno je da većina Izraelaca završi svoje programe na kraju akademske godine u junu, a zatim da se prijave negde, u zavisnosti od njihovog staža u IDF, preneo je Tajms of Izrael.

Saopštenje potvrđuje prethodne izveštaje da su o ovom pitanju vođeni razgovori između zvaničnika IDF i administratora predvojne obuke, navodi izraelski medij.

Svrha ranog regrutovanja “je jačanje borbenih jedinica u svetlu potreba borbe…u kontekstu rata, broja žrtava i neophodnosti popunjavanja redova i proširenja borbenih snaga”, navodi se u saopštenju.

Regrutacija će biti obavljena u saradnji sa različitim programskim organizacijama kako bi se smanjila šteta po programe i kandidate, koji bi potencijalno mogli da propuste određenu vojnu evidenciju jer su se prerano prijavili.

Oko 850 pripravnika biće regrutovano iz predvojničkh i službenih programa, a još oko 450 iz škola ješiva, sa akcentom na one koji će se već prijaviti ove godine, navodi se u saopštenju.

Potencijalni kandidati koji su evakuisani iz svojih domova zbog rata između Izraela i Hamasa neće biti regrutovani ranije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here