Tanjug/AP

Izraelska vojska uhapsila je filmsku ekipu nemačkog televizijskog kanala ARD na Zapadnoj obali i pretila novinarima, prenosi nemački list Tagesšau, deo medijske grupe ARD.

„Izraelski vojnici su pritvorili tim ARD-a i pretili mu na Zapadnoj obali nakon njihovog povratka sa istraživanja nasilja radikalnih jevrejskih naseljenika nad Palestincima. Studio ARD u Tel Avivu ovo smatra jasnim napadom na slobodu medija”, piše Tagesšau.

Incident se dogodio južno od grada Hebrona. Prema dopisniku ARD-a Jan-Kristofu Kicleru, koji je bio deo filmske ekipe, izraelski vojnici koji su ih priveli najverovatnije su bili rezervisti koje su regrutovali lokalni doseljenici.

„Vojnici su nam pretili oružjem i pitali da li smo Jevreji. Naš kolega je nazvan izdajnikom. Novinarima koji žele da prate događaje koji se dešavaju na Zapadnoj obali u senci rata u Pojasu Gaze to očigledno nije dozvoljeno, sve u ime izraelske vojske“, dodao je Kicler.

Situacija se normalizovala samo sat vremena kasnije, po dolasku dodatnih izraelskih vojnih i policijskih snaga.

Studio ARD u Tel Avivu saopštio je da će angažovati advokata koji će pravne posledice incidenta.

3 COMMENTS

  1. Genocid pred celim svetom…svi nesto pricaju, varoš, deca , zene i starci ginu. Sta, radi Sud u Hagu. Bitange su saucesnici u svemu o. vome

  2. Ironija, došlo vreme da Nemci napadaju Jevreje za holokaust, jeli to dobro naučena istorija pretočena u praksu ili nas je istorija po običaju pogrešno učila!?????? Šta je gore, plinska peć ili poravnanje Gaze!!!???? Kako god do sad bi nas sigurno bombardovali i poravnali za mnogo manje, kao prošli put nizašta!!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here