Izveštaj o novcu svakog dana

0

Uništene kuće širom Srbije

U skladu sa instrukcijama Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pri ambasadi u Otavi otvoren je namenski bankovni račun kod Montreal banke za uplatu pomoći u kanadskim dolarima. Podaci o stanju na računu biće objavljivani svakodnevno.
 

Pod parolom "Zajedno možemo više", uz zalaganje Ane Živković i drugih volontera, počela je i akcija prikupljanja konzervirane hrane, higijenskih sredstava, opreme za bebe, odeće i drugih artikala koje iseljenici, ali i Kanađani mogu predati u ambasadi i u novom Srpskom centru u Otavi.

Od 21. do 23. maja u ambasadi u Otavi i u generalnom konzulatu u Torontu biće otvorena knjiga žalosti u spomen na poginule i stradale u poplavama.

Po kanadskom zakonu uplatioci pomoći preko registrovanih humanitarnih i crkvenih organizacija dobijaju priznanice za (delimično) oslobođenje od poreza, a sav novac dostavlja se u maticu bez bankarskih provizija.

Kanadski Srbi, ostali doseljenici, kao i Kanađani mogu pomoć uplaćivati i Pej pal servisom na račun koji pripada ambasadi Srbije u Briselu odakle se sredstva prebacuju na namenski račun Vlade Srbije.

Finansijska pomoć stanovništvu pogođenom poplavama može se uplatiti i na donatorske račune koje su otvorili Crveni krst Republike Srpske i Crveni križ/krst Federacije BiH.  Apel za pomoć poplavljenima prekjuče je svim Kanađanima uputio i kanadski Crveni krst. Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumeseca već su Srbiji i BiH namenile sredstva iz svog Fonda za hitnu pomoć u slučaju nesreća.

 

U jednoj od pojedinačnih dobrotvornih akcija povezanih sa umetnošću, srpski "Mi magazin" iz Toronta prikazaće 30. maja igrani film "Kad ljubav zakasni" u režiji Ivane Stefanović i u produkciji beogradskog "Košutnjak" filma. Prihod od prodatih ulaznica tog, kao i filma "Lauš" koji će biti prikazan u Njujorku namenjen je postradalima od poplava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here