Izvozimo sve više artikala u Rusiju

0

Ministarka poljoprivreda: Garantujemo za svoj kvalitet
 

"Želimo da stvaramo uslove da naši proizvođači izvoze proizvode tamo gde su zainteresovani", rekla je Boškovićeva za RTS.

 

Ona je dodala da je Srbija mala zemlja i da, kada se poredi izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz EU i Srbije na rusko tržište, nema razloga za brigu.

 

"Naš udeo je svega 1,4 procenta, to je malo da bi nekog zabrinulo – osim nas, da moramo mnogo više da radimo i povećamo izvoz i poljoprivrednu proizvodnju", rekla je Boškovićeva.

 

Ona je uverena da će tokom sutrašnje posete Beogradu ruski predsednik Vladimir Putin sa zvaničnicima Srbije razgovarati i o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede. Boškovićeva je rekla da je proširen asortiman proizvoda za izvoz na rusko tržište, da se javljaju novi proizvođači koji žele da izvoze u Rusiju.

 

Ona je rekla da je sa ruskom stranom postignut dogovor da kontrolu prilikom izvoza proizvoda od mesa i mleka sprovode srpske službe, kao i da je ubrzan jedan deo procedura prilikom izvoza u Rusiju. Boškovićeva je istakla da Srbija mora da garantuje za kvalitet i poreklo proizvoda koji se izvoze.

 

"S obzirom na to da smo proširili asortiman proizvoda, uverena sam da je dosta onih koji mogu da izvezu meso i mleko u Rusiju", rekla je ministarka Bošković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here