Ja bih prema nama bio i oštriji

0

Nasmejani premijer prima izveštaj EK: Majkl Devenport i Aleksandar Vučić
 

"Za sve ostalo mogao bih u pojedinim delovima da budem i oštriji od Evropske komisije, pogotovo u oblasti pravosuđa i životne sredine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare, nakon što mu je šef Delegacije EU Majkl Devenport na sednici Vlade Srbije uručio izveštaj Evropske komisije.

 

Reforme i pregovori sa Prištinom

Evropski komesar za proširenje Štefan File rekao je u Briselu da od Srbije očekuje napredak u reformama, posebno u oblasti vladavine prava i normalizacije odnosa sa Kosovom.

Što se tiče spoljne politike i bezbednosti, Vučić je rekao da Srbija daje sve što može da poštuje i prati politiku EU, da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i ni na koji način nije, niti doprinosi rasplamsavanju sukoba, ali da Srbija ima svoj interes i mora da opstane i preživi.

 

On je naveo da je strateški cilj Srbije ulazak u EU, da je Srbija na evropskom putu i da će poštovati obaveze prema svojim evropskim partnerima i da će to saopštiti i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

 

"Ponosan sam na srpsku politiku koju saopštavam isto i u Vašingtonu, i u razgovoru sa potpredsednikom SAD DŽozefom Bajednom, i u Moskvi i u Briselu. To je Srbija koja se ne stidi što vodi jasnu i nedvosmislenu politku", rekao je Vučić.

 

Vučić je istakao da je Srbija veoma zahvalna što joj je EU dala 1,5 milijardi evra do 2020. godine, "što je iznos najviši od svih zemalja u regionu", te da će se potruditi da to na pravilan način potroši.

 

Šta mami osmeh Vučiću?

 

On je napomenuo da je Srbija najbolje ocenjena od zemalja u regionu, da su čak i zamerke najmanje u odnosu na druge, te izrazio zahvalnost Evropskoj komisiji što razumie koliko je teško i hrabro bilo donijeti odluku o ozdravljenju ekonomije Srbije.

 

Premijer je istakao da je posebno ponosan na činjenicu da se poštuje borba protiv korupcije i organizovanog kriminala koju vodi Srbija, posebno politička volja, ali da će morati da bude poboljšana situacija sa donošenjem i provođenjem sudskih presuda.

 

Vučić: Nemam ništa s sklanjanjem Utiska nedelje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nema veze sa sklanjanjem emisije Utiska nedelje sa televizije B92 i da se ne slaže sa navodima Izveštaja o napretku sa EU o pritiscima na medije.
"Izgleda je neko s vaše televizije to zabranio, ili se nije dogovorio, ili je bilo nešto treće", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše navode autorke te emisije Olje Bećković i dela opozicije da je on zabranio tu emisiju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here