JA MISLIM OVAKO…

0

Dušan KOVAČEVIĆ
dramski pisac
– Ono što je juče bilo sramota, danas je ponos; ono što se smatralo stidom, danas je vrlina; prostakluk je merilo vrednosti i put kojim bi trebalo ići, po uzoru na većinu bogatih i slavnih. I šta vam treba više osim slave i bogatstva? Koja je to još vrednost potrebna generacijama koje odrastaju na čvrstim, moćnim temeljima nekulture, neukusa, prostakluka…

Predrag KORAKSIĆ KORAKS
karikaturista
– Mnoge moje kolege su uhapšene u Turskoj, katastrofa je u svetu. U Indiji su karikaturiste streljali na ulici, kurdski karikaturisti su u zatvorima. Zato sam i prestao da učestvujem u nagradnim konkursima, ne želim da budem deo lakirovke.

Ana IVANOVIĆ
teniserka
– Istina je da me je tenis mnogo čemu naučio i u skladu s tim dosta toga mogu da upotrebim i izvan terena. Pre svega, tu je reč o jednom vrhunskom principu, a to je disciplina. Takođe, naučite i da prevazilazite razočaranja. Porazi su sastavni deo tenisa, ali ono što je važno jeste to na koji način ih prihvatate, što je korisna škola u životu.

Toni VERHEIJEN
šef Kancelarije Svetske banke u Beogradu
– Smanjenje plata i penzija će na kratak rok negativno uticati na privredni rast, ali to nije moglo da se izbegne. Da je Vlada umesto toga povećala poreza, efekti bi bili još gori.

Esma REDžEPOVA
kraljica romske muzike
– Preko glave sam preturila mnogo nevolja, tužnih događaja, ali mi je najteže palo rasturanje Jugoslavije. Iskreno se nadam da ću doživeti dan kad među nama neće postojati ove proklete granice. Ne žalim se, meni je ovde lepo i neka tako ostane, ali bih volela da se ove naše državice opet okrenu jedna drugoj, da nam drugi ne nameću i ne uređuju odnose.

Veselin MILIĆ
načelnik Policijske uprave Beograd
– Borba protiv svih vidova kriminala je prioritet, kao i konkretne akcije, koje će imati trajni karakter. Cilj nam je buđenje svesti građana da je policija njihov servis i služba, kao i da zajedničkim pravilnim i pravovremenim delovanjem možemo podići stanje opšte bezbednosti na viši nivo.

Vladimir VUKČEVIĆ
tužilac za ratne zločine
– Uskoro ćemo izvestiti javnost o zločinima OVK nad Srbima, ali i o svim zločinima počinjenim nad Srbima na teritoriji bivše SFRJ koje smo istraživali. Glavni problem je nemogućnost pristupa svedocima i osumnjičenima koji su na teritoriji Kosova i Metohije, čak 90 odsto njih. Kada i nekog uhapse, po našoj poternici u inostranstvu, ne izručuju ga Beogradu, već Prištini.

Nina JANKOVIĆ
glumica
– Volim da izgledam lepo, ali ne pratim trendove i nikako mi se ne dopada uniformisanost. Devojke su danas na ulicama obučene gotovo identično. Biraju iste komade koji samo ponekad budu u drugoj boji. Volim da se razlikujem, a bitno mi je i da se u garderobi koju nosim osećam udobno.

Maja NIKOLIĆ
TV voditeljka
– Sa godinama sve manje tolerišem sve ono što ugrožava moj komfor i što mi pričinjava stres. Važno je poštovati sebe. Kada sebe postavimo na poslednje mesto, to neumitno ostavlja trag i na to kako se osećamo, ali i na naše zdravlje.

Željko JOKSIMOVIĆ
muzičar
– Žene su divna bića, rođene su da bi bile voljene, pažene i poštovane. Moju publiku mahom čine dame i veoma sam pnosan na količinu ljubavi koju emituju prema meni. Trudim se da im svojim pesmama zahvalim na tome i da ih iznenadim kada god sam u prilici.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here