Foto: Tanjug/AP
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da odbrani zlatnu medalju osvojenu 2019. godine pošto su u velikom finalu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva poražene od Italije sa 3:1. 

Posle meča, selektor Zoran Terzić je istakao da je njegov tim prikazao veliku borbu i napravio veliki uspeh osvajanjem nove medalje.

– Želeo bih da kažem da sam nikad ponosniji na ovu ekipu. Sa dva takmičenja smo doneli dve medalje. Nije prijatno gubiti kod kuće, pogotovo u finalu, pogotovo u ovakvoj atmosferi. Videli ste, ova ekipa je dala svoj maksimum. Imali smo snage za set i po, dva i posle toga nismo mogli da se vratimo. Čestitke Italijankama, imale su malo lakši put, što nije opravdanje. Definitivno su pokazale najviše. Još jednom, čestitam mojim odbojkašicama na načinu na koji su odigrale ova dva turnira u poslednjih mesec dana – istakao je Terzić i dodao:

– Ono što je najvažnije od svega je to da imamo kontinuitet u osvajanju medalja. Ovo je dvadeseta medalja u poslednjih 15 godina. Ne znam koja ekipa u svetu je to uradila. Videćemo narednih godina da li smo napravili neki napredak kod mlađih odbojkašice. Kada odu neke starije odbojkašice. Videćemo koliko su mlade stasale i koliko ima je značilo ovo prvenstvo.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here