Jahu profitirao otpuštanjem radnika

0

 

Ulaz u Jahu je desno, ali 2.000 zaposlenih moralo je da ode levo jer su dobili otkaze

 

Iako je prodaja pala za 12 odsto, a ukupni obrt na 1,58 milijardi dolara, u Jahuu ističu da je uručivanjem 2.000 otakaza u toku proteklih godinu dana napravljen dobar potez, zbog kojeg je ostvarena zarada. Međutim, Jahu se i dalje bori da vrati velike oglašivače, koji su zbog ekonomske krize smanjili budžete za reklame.

 

Kompanija pokušava da promeni pravac od januara ove godine, kad je Karol Barc na mestu izvršnog direktora zamenila koosnivača Jahua Džerija Janga. Prošlog meseca Jahu je lansirao novi veb portal, iza čega je stajala reklamna kampanja vredna 100 miliona dolara, zbog čega se u kompaniji nadaju da će povećati i posetu i prihode. Ipak, ekonomski analitičari upozoravaju da su to tek prvi koraci…

 

"Znamo da nova uprava može da smanji troškove, ali želimo da vidimo šta će biti učinjeno da kompanija ponovo počne da beleži rast. Jahu je i dalje u procesu restruktuiranja i situacija je sad blago pozitivna. Uprava radi šta treba da radi, ali videćemo da li će to doneti rezultate kakve oni žele", rekao je Olin Gilis iz "Brigantin advazora".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here