Januarska fudbalska pijaca: Eto kod Mihe, Jovetić opet crno-beli, Anelka u Alžiru

0

Reuters
Na pomolu povratak u Italiju: Samjuel Eto
 

Na portalu Vestionline pratite iz minuta u minut dešavanja na fudbalskoj pijaci u Evropi.

18:07 – Francuski fudbaler Nikolas Anelka na korak je od prelaska u redove alžirskog prvoligaša Husein Deža. Bivši napadač Arsenala je završio kratkoročni angažman u indijskoj Superligi i spreman je da nastavi karijeru u alžirskom klubu. Ukoliko se transfer realizuje biće to 13. klub ovog fudbalskog "globtrotera", koi je igrao za: Arsenala, Pari Sen Žermen, Liverpul, Mančetser Siti, Bolton, Čelsi, Vest Bromvič, Real, Fenerbahče, Juventus, kineski Šenšua i indijski Mumbaj.

18:00 – Emanuel Adebajor je u drugom planu u Totenhemu, pa je pitanje dana kada će da napusti "Vajt Hart Lejn". Za usluge napadača iz Toga zainteresovani su klubovi iz SAD-a, a postoji mogućnost da visoki napadač ostane na Starom kontinentu jer se za njega interesuje i Malaga. klub sa "Rosalede" traži rešenje u špicu posle odlaska Paragvajca Roke Santa Kruza.

17:50 – Juventus želi da dovede Stevena Jovetića iz Mančester Sitija, piše "Dejli ekspres". Nekadašnji fudbaler Partizana biće višak u napadačkoj liniji "građana" posle gotovo izvesnog dolaska Vilfreda Bonija iz Svonsija. Pitanje je da li "stara dama" može da ponudi takve sulove Jovetiću, kao što ima u Sitiju, ali je verovatno rešenje pozajmica do kraja sezone, uz mogućstvo otkupa ugovora u junu naredne godine.

17:36  – Srpski reprezentativac Matija Nastasić igraće do leta na pozajmici u Šalkeu, a potom će ga klub iz Gelzenkirhena, ako zadovolji, otkupiti od Mančester Sitija za 12 miliona evra, piše portal goal.com.
15.25 – Londonski "pevci" renoviraju tim. Totenhem je spreman da se odrekne šestorice igrača u ovom prelaznom roku. Na izlaznim vratima kluba nalaze se Emanuel Adebajor, koji bi mogao u MLS ligu, Aron Lenon je u pregovorima sa Evertonom, dok za Kajla Notona nema mesta u ekipi. Junes Kabul je postao višak dolaskom Federika Facija, a Paulinjo i Etjen Kapue nisu zadovoljili na "Vajt Hart Lejnu". Brazilac bi mogao da se vrati domovinu.
14.22 – Napadač Svonsija Vilfrid Boni kompletirao je prelazak u redove

Mančester Sitija. On će u nedelju u Abu Dabiju da obavi medicinske preglede i stavi se na raspolaganje Manuelu Pelegriniju. "Građani" su za Bonijeve usluge platili Svonsiju 35 miliona evropsjih novčanica, a engleska javnost bruji o tome da napadač ne vredi toliki novac.

13.35 – Ostrvom je juče odjeknula vest da Mančester Junajted planira da ovog januara dovede Šimusa Kolmana. Dan kasnije, saznalo se koliko Everton traži za svog standardnog desnog beka, tričavih 31.000.000 evra. Strateg "crvenih đavola" Luj van Gal rekao je da novac nije problem za njegov tim.

13.11 – Modena ulaže velike napore da na "čizmu" vrati Davida Trezegea. Predsednik člana Serije B veruje da će Francuz ozbiljno da razmotri ponudu, jer smatra da mu napadač duguje pošto su sarađivali u prošlosti. Trezege je dobio rok do 15. januara da se izjasni da li će pojačati italijanskog drugoligaša, ili će ostati u Indiji.

13.05 – Glavna boljka Liverpula je neefikasnost. "Crvenima" je očajnički potreban golgeter, iako se očekuje da se Danijel Staridž uskoro vrati u ekipu. Prva opcija Brendana Rodžersa je Saido Berahino, ali novo ime na listi je Kristijan Benteke. Spekuliše se da ga Aston Vila ne bi pustila za manje od 19.000.000 evra.
12.16 – Novom menadžeru Vest Bromviča Toniju Pjulisu neophodan je napadač. Iskusni trener vreba špica Bešiktaša Dembu Ba, jer ga vidi kao idealno pojačanje. Pitanje je da li bi Bešiktaš bio spreman da se odrekne golgetera posle odličnih partija. 
12.01 – Lester bi da dovede još jednog Hrvata. U pitanju je bivši igrač

Totenhema Vedran Ćorluka, sada član moskovske Lokomotive. Hrvatski reprezentativac je izrazio želju da se vrati u Englesku, ali bi "lisice" za  njegov potpis morale da plate oko 5.000.000 evra.

11.02 – Inter ne miruje. Italijanski mediji otkrili su planove Intera za Lukasa Leivu i Marija Suareza. "Neroazuri" su spremni da Liverpulu predlože pozajmicu Brazilca uz obaveznu otkupnu klauzulu od 8.000.000 evra, dok bi isto uradili i sa Atletikovim igračem, ali su spremni da izdvoje 10, a ne 15 miliona evra koliko traži šampion Španije.
10.49– Juventus je želeo da angažuje Veslija Snajdera ove zime, ali kako do tog transfera neće doći "stara dama" je bacila oko na nešto mlađe. Vezista Anderlehta Denis Prat je nova meta kluba iz Torina, a sa njim bi crno-beli dobili desetku za narednih 10 godina pošto Prat ima tek 20 godina.

10.39 – Sampdorija sprema transfer "bombu". Klub iz Đenove će najverovatnije imati prelazni rok iz snova, jer bi Samjuel Eto mogao da stigne na "Luiđi Feraris" i to na pozajmicu na 18 meseci. Tako bar tvrde italijanski mediji, a Kamerunac će inkasirati više od 3.000.000 evra u tom periodu. Eto je letos pojačao Everton i potpisao ugovor do juna 2016. godine, ali se nije naigrao na "Gudisonu". 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here