Foto. Tanjug/AP
Rjoju Kobajaši

Posle takmičenja u Obersdorfu koje je osvojio, japanski skakač Rjoju Kobajaši ostvario je pobedu u Garmiš Partenkirhenu za ubedljivo vođstvo na Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice. 

Osim Kobajašija, veliki rezultat i drugo mesto ostvario je Ajzenbihler, dok je Slovenac Lovro Kos zauzeo treće mesto. Rjoju Kobajaši je na kraju imao ukupno 291.2 poena, tačno 0,2 više od Ajzenbihlera, koji je u drugoj seriji umalo skinuo sa vrha Japanca. Lovro Kos je imao 286 poena.

Posle prve serije Rjoju Kobajaši je još jednom pokazao zašto važi za prvog favorita turneje. Japanac je skočio 143 metra, samo metar kraće od rekorda skakaonice. Pratio ga je Markus Ajzenbihler, koji je bio prvi u kvalifikacijama, sa 141 metrom, dok je treći bio Marius Lindvik sa 138 metra.

Velika borba viđena je u finalnim skokovima. Granerud nije dobro skočio u prvoj seriji, samo 128 metra, ali je potom ostvario rezultat od 140.5 i zauzeo prvo mesto koje je zadržao skoro do samog kraja kada ga je prestigao Jukija Sato. Kada je reč o poslednjih 5 skakača, Slovenac Lovro Kos je izbio na prvo mesto skokom od 138 metra, a njegov kolega iz reprezentacijieTimi Zajc je podbacio.

Usledio je skok Lindvika koji je skočio slabije od Slovenca Kosa i omogućio mu podijum. Jedan od favorita u Garmišu Ajzenbihler je ostvario skok dana sa 143.5 metra, pola metra manje od rekorda skakaonice i dao težak zadat Japancu Kobajašiju koji je kao najbolji iz prve serije skakao poslednji. Na kraju, Rjoju Kobajaši je skočio 135.5 metra, dovoljno za prvo mesto i drugu osvojenu skakaonicu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here