Jarčevi – borci na duge staze

0

romanceways.com
Kako će se jarac razviti zavisi najviše od Saturna
 

Ako, s druge strane, osoba nije visoko obrazovana, svoju ambiciju ostvaruje u porodičnim radionicama, ili imanjima gde napornim radom doprinosi napretku muške loze koja je za njihov sistem vrednosti veoma važna, jer su krajnje konzervativni i pristalice su patrijarhata.
Ukoliko Mesec u njihovom horoskopu ne ukaže na nešto drugo, ove osobe su uglavnom hladne što ne znači da su bez dubokih emocija. Jednostavno odsustvo spontanosti i bilo kakvog nestašluka čini ih krutim, strogim i odmerenim u svakom trenutku.

Bledunjavi i antiprotivni

Osobe rođene s ascendentom u znaku Jarca su mršave, blede, a ponašanjem odaju sliku velikog inadžije i čoveka koji je, na prvu loptu, uvek protiv svakog predloga.

Da li će se osnovna simbolika ovog znaka u potpunosti manifestovati, zavisi od kompletnog horoskopa, a na prvom mestu položaja Saturna koji vlada ovim znakom. Ukoliko je ova planeta u lošim aspektima sa, na primer, Suncem ili Mesecom, onda je simbolika krajnje negativna, pa ćemo među ovim ljudima naći nesrećnike pune opterećujuće sujete, istinski hladnokrvne i surove.

S druge strane, dobri aspekti Saturna učiniće od ove osobe borca na duge staze. Njihov uspeh nikada ne dolazi brzo. Što je duži put do uspeha to su rezultati veći. Zbog toga vrhunac života postižu dosta kasno što ne umanjuje značaj jer su to obično pozicije za koje se podrazumeva da je neophodno ne samo radno već i životno iskustvo. Zbog toga ćete dobrog sudiju naći sa na primer, povoljnim aspektima Sunca i Saturna, a uspešnog vojskovođu daće dobar aspekt Saturna, Marsa i Jupitera, uvaženog državnika Saturn u desetom polju, potpomognut dobrim aspektima bar dve planete.

Znak Jarca simboliše probleme, odricanja, post i strpljenje. Pošto vlada ciklusom od sedam godina, osobe rođene u ovom znaku mogu očekivati životne teškoće i iskušenja svakih sedam godina od samog rođenja. Zbog toga im se savetuje redovan post. Astrološki post podrazumeva odricanje ne samo na fizičkom nivou, već prvenstveno na duhovnom. To znači da osoba na Saturnov dan (subotom) treba da posti, pomaže starim i nemoćnim ljudima i pomagati siromašnima. Drugačije rečeno, treba svesno da preuzme kompletnu simboliku svog vladara Saturna, koji suštinski vlada bedom, starošću i svim onim mukama koje život čini teškim. Sve ovo se ne odnosi samo na osobe rođene u znaku Jarca već na sve one kojima je Saturn u natalnom horoskopu naglašen, a naročito ako je nepovoljno položen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here