Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena Blaženko Lacković (39) saopštio je danas da završava igračku karijeru.

Lacković je sa reprezentacijom osvojio olimpijsko i svetsko zlato, u klupskom dresu bio je pobednik Lige šampiona u dresu Hmaburga i prvak Nemačke, Hrvatske i Makedonije.

Ostaće u rukometu i početi trenersku karijeru u stručnom štabu Hamburga.

– Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo. Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu. Naučio sam da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji. Posebno sam ponosan na vreme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvek igrao sa srcem – poručio je Lacković na Instagramu.

View this post on Instagram

Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zakljuciti jedno poglavlje i zapoceti drugo. Uzivao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naucio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji ??, za koju sam uvijek igrao sa srcem! Najveca hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveca podrska i oslonac! ❤️ Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija! RK Novi Marof, RK Varteks Varazdin, RK Zagreb, RK Metkovic, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem sto su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigracima-prijateljima, trenerima, navijacima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tuzan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomocnog trenera u Hamburgu! @hamburghandball Veselim se kao i uvijek novim izazovima!

A post shared by Blazenko Lackovic (@blazenkolackovic) on

Lacković je u karijeri igrao za sedam klubova – Novi Marof, Varteks, Zagreb, Flensburg, Hamburg, Vardar i Kil osvojivši ukupno 18 klupskih trofeja.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 195 nastupa i postigao 571 pogodak osvojivši 10 medalja. Bio je olimpijski, svetski i mediteranski prvak, jedino na Evropskim prvenstvima nije stigao do zlata.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here