EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Portparolka Demokratskog saveza Kosova Sibelj Haljimi izjavila je da vlada Kosova propagandom pokušava da prikrije svoje neuspehe i nesposobnost i dodala da u protekle dve godine nije bilo nijednog novog priznanja Kosova, kao i da jedino dostignuće vlasti Aljbina Kurtija povećanje uvoza iz Srbije.

Haljimi je regovala na juče objavljen propagandni video pokreta Samoopredeljenje, u kojem se napadaju opozicija i privrednici i poručila da Vlada treba da se pozabavi problemima sa kojima se suočavaju građani.

Vlast se, tvrdi Haljimi propagandnim videom vratila svom zanatu, kao jedinom sredstvu političke artikulacije. Ona je dodala i da se Samoopredeljenje okreće prošlosti bežeći od odgovornosti.

Haljimi je istakla da je Kurtijeva vlada podbacila u mnogim oblastima, navodeći da se Kosovo suočava sa inflacijom od preko 20 odsto, a da je jedino “dostignuće” vlade povećanje uvoza iz Srbije.

Što se tiče skandala u vezi sa ambasadorom Kosova u Hrvatskoj Martinom Berišajem, Haljimi je rekla je da se ne zna gde je otišlo prebačenih 600.000 evra.

– Drugi skandal vezan za Srbiju je još 600.000 evra transfera od GEN-a Srbije, gde se ne zna gde su otišli. Kada govorimo o severu, 83 miliona evra je potrošeno za struju. Zdravstva nema, čak ni kreveta u bolnicama, lekari, sestre, anesteziolozi odlaze u Evropu i privatni sektor. Za njih nema povećanja plata, nema lekova čak ni za obolele od raka – kritikovala je Haljimi.

U vezi spoljne politike kazala je da nije bilo nijednog priznanja u protekle dve godine, niti članstva u međunarodnim organizacijama, već samo skandala.

– Spisak propusta je mnogo duži, u policiji nema direktora čitav mesec, u energetici se gubi 72.000 evra dnevno, u pravosuđu imamo nestanak dokaza, zapošljavanje članova porodice, nema novih puteva i škola, nema ni pasoša, ima samo praznih reči i filmova – naglasila je Haljimi.

2 COMMENTS

  1. Davno sam ja rekao,da je Kurti srpski čovek.Sve je uradio da naša vojska uđe na Kosovo,a mi ništa, potpuno smo podbacili.

  2. O pa dobri ste, sto vam neko ne da sve BESPLATNO kao za vrijeme JUGOSLAVIJE, kada ste sve dobijali Dabe i
    a nijeste znali to da cuvate, sve ste rusili, palili

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here