Jela koja svaki muškarac mora da zna da spremi

0

Kajganu je tako lako napraviti… Nema izgovora!
 

ŠNICLA
Izvadite odrezak iz frižidera 45 minuta pre pripreme. Uverite se da je meso svuda iste debljine, ako nije, izlupajte ga preko kese za zamrzivač tučkom za meso. Neka bude što suvlje pre nego što ga bacite na tiganj. Ako volite sirovije meso, pecite obe strane šnicle po 90 sekundi, za srednje pečeno 2 do 3 minuta i 5-6 minuta za potpuno pečeno meso.

 

KAJGANA
Kajgana je izvrsna kao doručak i večera, a može da se provuče i kao kasni ručak. Svako ko primenjuje iole razumnu ishranu, trebao bi da zna da napravi dobru kajganu.

 

Začinite kajganu pre nego što je sipate u tiganj. Ringla neka bude zagrejana na srednju ili visoku temperaturu. Ne dozvolite da vam ulje promeni boju – to znači da je na pola izgorelo. I najvažnije: ne udaljavajte se od šporeta dok kajgana nije gotova! Ako se zadržite i sekundu duže, pozdravite se sa svojim obrokom.

 

 

Više proteina dok jedete kajganu? Dodajte u nju malo mleka.

 

JAJA SA SLANINOM I KOBASICAMA
Dva jajeta ispržite zajedno sa dve kobasice i dva režnja slanine. Da biste od ovog jakog doručka napravili zdrav obrok, grilujte kobasice desetak minuta, poširajte jaja umesto da ih pržite i odvojte masne delove slanine. Za bogatiji ukus možete dodati i šaku seckanih pečuraka, paradajz presečen na pola i malo peršuna.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here