Jerej Nikola Balović paroh u Feldkirhu

0

Jerej Nikola Balović
 

Vernici članovi odbora zahvaljuju proti Miji na dugogodišnjem i beskompromisnom služenju pravoslavnoj veri na ovim prostorima.

Jerej hadži Nikola Balović, rođen je 1983. u Kragujevcu, gde je odrastao i završio Bogosloviju "Sv. Jovana Zlatoustog." U Beogradu je završio Pravoslavni bogoslovski fakultet, posle čega je proveo pet godina u Švajcarskoj gde je kao stipendista Crkvene opštine Svete Trojice u Cirihu stekao zvanje magistra teoloških i socijalnih nauka, u Curu i Bernu.

 

Po povratku u Srbiju blagoslovom vladike niškog Jovana (Purića) postaje profesor Bogoslovije "Svetog Kirila i Metodija" u Nišu, gde je predavao dve godine. Istovremeno, bio je parohijski đakon hrama Svetog Nikole u Nišu.

Uoči Vaskrsa vladika Irinej ga rukopolaže u sveštenički čin i na Vaskrs postavlja na mesto paroha u Feldkirhu, u hram Rođenja presvete Bogorodice.
 

Paroh Nikola je oženjen i otac dvoje dece. Vernici kao i članovi Odbora žele proti Nikoli i njegovoj porodici sve najbolje uz maksimalnu podršku vernika i odbora u razvoju crkvenog života.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here