Jeremić: Doprinećemo razvoju Konga

0

 

Vuk Jeremić želi da ojača staro prijateljstvo sa Kongom

 

 

Jeremić, kome je ovo prva poseta Kongu, izjavio je da će sa zvaničnicima te afričke države razgovarati o raznim pitanjima, pre svega u oblasti poljoprivrede, agroindustrije i farmaceutske industrije.

Na političkom planu, Jeremić je poručio da Srbija podržava stabilizaciju Konga, zemlje u kojoj je donedavno besneo rat, jer su mir i stabilnost preduslovi za podstrek razvoja svake zemlje. On je dodao da Srbija želi da doprinese razvoju Konga, a šef srpske diplomatije je najavio program povlastica u vidu univerzitetskih stipendija za studente iz ove zemlje.

Jeremić, tokom posete Kongu, treba da se sastane s ministrom spoljnih poslova Aleksisom Tambveom Mvambom, predstavnicima vladajuće političke Narodne partije za obnovu i demokratiju i šefom države Žozefom Kabilom.

 

Šef srpske diplomatije, koji je na sedmodnevnoj turneji po Africi, do sada je posetio Nigeriju i Kongo, a trebalo bi i da dođe u posetu Keniji i Gabonu. Jeremić je objasnio da Nigerija i Gabon od 1. januara postaju članice Saveta bezbednosti UN, dodavši da je zbog toga ’’stav tih zemalja od posebne važnosti za Srbiju’’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here