Jeremić: Hag i Mladić nemaju nikakve veze

0

"Te dve stvari nemaju apsolutno nikakve veze. Međunarodni sud pravde odlučuje samo o leganosti nezavisnosti Kosova i za sada još nema informacija o tome kada će se izjasniti", rekao je večeras Jeremić, dodajući da "ima nekih najava o odlaganju" donošenja presude i da to "nije dobra vest".

 

"Nama odgovara da to bude što pre. Što je veći prostor koji se ostavlja za saopštavanje presude, to je veći prostor za vršenje pritiska na Sud. Nadajmo se da će Sud što pre dati svoju presudu", rekao je Jeremić na televiziji Pink.

Šef srpske diplomatije rekao je da ne očekuje da mišljenje Suda ide na ruku vlastima u Prištini ocenivši da, ako se to desi, "nijedna međunarodna granica više neće biti sigurna. Ja se nadam da ni mi, ni region, ni bilo ko u svetu neće doći u tu situaciju", dodao je Jeremić.

Prema očekivanjima, MSP je trebalo da savetodavno mišljenje o legalnosti jednostarno proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije donese u maju ili junu, ali da će, prema navodima nekih medija, ta odluka biti odložena do kraja godine, najverovatnije za novembar.

Navodno, to odlaganje je vezano za očekivanje međunarodne zajednice da će do tada Srbija uspeti da Haškom tribunalu isporuči generala Ratka Mladića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here