Jeremić položio venac u Marselju

0

Pored Jeremića, vence su na spomenik ubijenom kralju i šefu diplomatije položili i ambasador Srbije u Parizu Dušan Bataković, princ Aleksandar Karađorđević, njegov sin Filip, prefekt francuskog regiona Provansa-Alpi-Azurna obala Mišel Sapen, predstavnici grada Marselja i Udruženja francusko-srpskih boraca "Petar Prvi".

Šef srpske diplomatije je time okončao trodnevnu posetu Francuskoj, tokom koje se sastao s francuskim kolegom Bernarom Kušnerom i obratio učesnicima Generalne debate UNESKO-a.

 

Glavna tema Jeremićevog susreta s Kušnerom bio je sporazum o strateškom partnerstvu Srbije i Francuske čiji su okvir dogovorili predsednici Boris Tadić i Nikola Sarkozi, tokom Tadićeve posete Parizu maja ove godine.

 

"Važna stvar o kojoj smo se danas dogovarali jeste mogućnost da taj dokument bude podingut na jedan viši nivo. Ovo je inicijalno trebalo da bude protokol o partnerstvu kakav je do sada potpisivan sa većinom istočnoevropskih zemalja tokom njihovih integracija u Evropsku uniju. U slučaju Srbije, mogao bi biti potpisan sporazum, što je viši nivo međudržavnog dokumenta", rekao je ministar .
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here