EPA-EFE/DAVID GHAHRAMANYAN
Nagorno-Karabah

Jermeni koji žive u gradu Karvačar u Nagorno-Karabahu počeli su da pale svoje kuće nakon objave o predaji nekih dekiva te oblasti Azerbejdžanu.

Stanovnici Karvačara iznose iz svojih kuća potrepštine, nameštaj i životinje pre nego što će napustiti grad.

Na severnom putu Nagorno-Karabaha ima mnogo automobila, među kojima je mnogo minibuseva i kamiona.

TV voditeljka Olga Skabejeva objavila je na svom Telegram kanalu snimak na kojem se vidi zapaljena kuća. Ona je napisala da ljudi spaljuju svoju imovinu kako je ne bi predali Azerbejdžanu.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinijan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu, podseća portal.

Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, dve strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Nagorno-Karabah sa Jermenijom.

Takođe je predviđeno otvaranje koridora između Azerbejdžana i Autonomne Republike Nahičevan u Jermeniji.

2 KOMENTARA

  1. Prodati ko Rep.Srpska Kraina. Samo im traktori fale. I nikom ništa. E tugo, koga Rus brani a Kinez hrani, taj je iz mesta nahebao.

    • E mj lalo , nisu krivi rusi, vec Amerikanci , ne zaboravi da su oni doveli ovu garnituru na vlast preko obojene revolucije, a ovi obecavali da ce uvestu Jermeniju u nato. Hteli su NATO i dobili su NATO to jest Tursku i sta je tu problem, sto bi Rusi da se mesaju kad su ovi sami to izabrali!!!???

  2. Bez brige,ako je neki Jermen i zapalio svoju kuću ostalo će popaliti pobednici kao u pobjedničkoj ustaškoj operaciji…
    Ista je to demokracijska škola…

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime