EPA-EFE/AZERBAIJAN DEFENCE MINISTRY
Nastavljeni sukobi u Nagorno-Karabahu

Portparol jermenskog ministarstva odbrane Arcrun Hovanisjan saopštio je da su azerbejdžanske snage napale glavni grad Nagorno-Karabaha Stepanakert.

On u objavi na Fejsbuku nije naveo iz kakvih sredstava se vrši granatiranje grada.

Jermenski zvaničnik je u objavi naveo da ima mnogo oštećenih zgrada i ranjenih.

Optužbe da Baku navodno upotrebljava kasetne bombe

Predstavnik jermenskog Ministarstva odbrane Artsrun Hovanisjan otpužio je Azerbejdžan da u Nagorno-Karabahu koristi kasetnu municiju.

On je Fejsbuku objavio fotografije, navodeći da je reč o tragovima kasetne municije.

Ranije je ombudsman Nagorno-Karabaha Artak Beglarian rekao novinarima da azerbejdžanska strana koristi kasetnu municiju u borbenim dejstvima.

Prema njegovim rečima, korišćena je zabranjena municija izraelske proizvodnje i rakete “smerč”.

Jerevan: Spremni smo za razgovore s Minskom grupom

Jermensko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je ta zemlja spremna da sarađuje sa Minskom grupom OEBS-a na obnavljanju prekida vatre u Nagorno-Karabahu uspostavljenog 1994–1995. godine”, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Jermenije.

Kako je istaknuto, Jerevan dosledno odbacuje i osuđuje upotrebu ili pretnju silom, kao i, kako tvrdi, “umešanost Turske u borbena dejstva protiv Jermenije i Karabaha”, prenosi agencija RIA Novosti.

– Zajednička agresivna dejstva Azerbejdžana i Turske i umešanost stranih terorista podrivaju regionalnu bezbednost i mir, značajno povećavajući pretnju ratom velikih razmera – navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here