AP Photo/Abbie Parr

Tri utakmice Denvera i Minesote u plej-ofu NBA lige i treća pobeda Nagetsa, u meču u kom je blistao dvostruki uzastopni MVP Nikola Jokić.

Srpski as je u trijumfu nad „vukovima“ rezultatom 120:111, ostvario tripl-dabl učinak, ubacivši 20 poena, uz 11 skokova i 12 asistencija.
Denver deluje poput „brzog voza“ i Minesota mu je samo usputna stanica, ne žele Jokić i drugovi da se zadržavaju, već hitaju ka narednom rivalu.
Videlo se to i na gostujućem terenu, nakon što su u prva dva u Koloradu demonstrirali znanje i moć. Na krilima tih pobeda, ostvaren je i brejk za visokih 3:0 na startu plej-of serije.
Ekipu je ka trijumfu vodio maestralni Nikola Jokić za kog Minesota nikako ne uspeva da pronađe rešenje. Pogađao je centar Denvera, skakao i razigravao saigrače. Šutirao je iz igre 9/13 i stigao je do prvog ovosezonskog tripl-dabl učinka.

Bio je to Jokićev sedmi tripl-dabl u plej-ofu najjače lige sveta, što ga čini drugim najboljim centrom po tom parametru. Sada je ispred njega ostao samo jš legendarni Vilt Čemberlen, koji ima dva više. Jasno je da, ukoliko Jokić nastavi ovako da igra, da će ga vrlo brzo nadmašiti i ispisati istoriju.
Uvodna deonica protekla je u rezultatskom egalu – 28:28, ali je u drugoj Denver ubacio u veću brzinu i na veliki odmor je otišao s prednošću rezultatom 61:55.
„Vukovima”, koji su očigledno bili gladni trijumfa u pokušaju da izbegnu potencijalnu „metlu“ na startu plej-of serije, nije pomoglo ni to što su Edvards i Tauns zjaedno ubacili čak 63 poena. Edvards je susret okončao sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok je Minesotin „toranj” brojao do 27.
S druge strane, Majkl Porter Džunior bio je najefikasniji pojedinac u redovima Denvera. Postigao je 25 poena, imao je devet skokova i dve asistencije, iza njega je bio Jokić sa 20 poena, ali je Srbin poen epitet igrača utakmice zbog dvocifrenog učinka u tri najvažnije statističke kolone.
Denver ima komotnih 3:0, a naredni meč igra se takođe u Minesoti.
Kada je u pitanju i drugi srpski reprezentativac koji se u noći između petka i subote našao na parketima američke NBA lige, Bogdan Bogdanović pružio je odličnu partiju i tako pomogao Atlanti da dođe do prve pobede u plej-ofu protiv Bostona.
Seltiksi su ekspresno i bez većih problema poveli s 2:0 u seriji, ali je stigao odgovor Jastrebova. Pobeda pred svojim navijačima rezultatom 130:122 i prepolovljena prednost u seriji.
Savršeno prvo poluvreme imao je srpski bek, kom idu najveće zasluge što su Hoksi na poluvremenu imali prednost od sedam poena – 74:67.
Bogdanović je šutirao šest od šest iz igre, od čega tri od tri za tri poena i prilikom odlaska na veliki odmor bio je najefikasniji igrač Atlante sa 15 poena, imao je dva skoka, ukradenu loptu i blokadu.

Pogađao je Bogdan u svom stilu – „s parkinga“.
Bogdan je do kraja ostao na pomenutih 15 poena, s obzirom na to da je ušao u igru pet minuta pre kraja treće četvrtine, a meč je završio pred kraja poslednje četvrtine kada je dobio udarac ramenom u lice od Malkolma Brogdona.
Trej Jang je bio najbolji akter Atlante sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova. S druge strane, blisao je Džejson Tejtum sa dabl-dabl učinkom, 29 poena, 10 skokova i pet asistencija, ali to nije sprečilo prvi poraz Bostona ove sezone u plej-ofu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here