Jugo drugi najružniji automobil na svetu

0

Jugo je počeo da se proizvodi 1980. godine, a poslednji model je izašao sa traka kragujevačke Zastave 2008, u novembru
 

Više od 2.000 svetskih kolekcionara automobila ocenjivalo je četvorotočkaše u okviru ankete koju je sprovelo jedno osiguravajuće društvo u Mičigenu. Na prvom mestu našao se "AMC pacer”, automobil koji se u Americi proizvodio od 1975. do 1980. godine.

Najružniji auto: Na prvom mestu po ružnoći američki "AMC PACER"
 

Čak i komentar koji je jedan od ispitanika ostavio na izgled "pobednika”, rekavši da za njegov dizajn "ne postoji opravdanje”, dovoljno govori o tome zbog čega je ovaj četvorotočkaš zauzeo ubedljivo prvo mesto.

"Jedini izgovor proizvođača AMC za ovakav stilski horor od automobila bio bi taj da je ekipa dizajnera u trenutku kada je dizajnirala ovaj automobil bila pod uticajem velike količine narkotika. Mada, kad se bolje razmisli, ni to ne može da bude dovoljno dobar razlog", bio je surovo iskren jedan od ispitanika.

 

Ni srpski „jugo” se ne može pohvaliti da je bolje prošao.
"Jugo je automobil koji ima dvoja vrata i koji se raspada dok ga vozite", mišljenje je jednog od kolekcionara.

Čak ga je i prestižni časopis "Tajm” svrstao među 50 najružnijih automobila na svetu. Neslavnu karijeru "jugo 45” je imao i u emisiji o automobilima "Top Gear”, gde je voditelju Džeremiju Klarksonu poslužio kao meta koju je on tenkom uništio u jednoj od svojih emisija, a pre toga ga testirao, dokazujući da čak i biciklisti mogu da budu brži od "jugića”.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here